Δικαστική νίκη των αδερφών Αγγελόπουλων κατά του θείου τους

Επιμέλεια: Newsroom
Δικαστική νίκη των αδερφών Αγγελόπουλων κατά του θείου τους
Για αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θόδωρου Αγγελόπουλου για ποσό που φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ μιλούν τα δυο αδέλφια. Καλείται να επιστρέψει όσα χρήματα εισέπραξε μέσω πλειστηριασμών ακινήτων.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος για την αμετάκλητη απόρριψη αξιώσεων 200 εκατ. ευρώ του Θόδωρου Αγγελόπουλου από τον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, πρόκειται για την αντιδικία που είχε οι θείος τους, Θόδωρος Αγγελόπουλος με τον πατέρα τους Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, αντιδικία που μετά τον θάνατο του πατέρα τους «μεταφέρθηκε» στα παιδιά του.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κάνουν λόγο για μια «σπουδαία νομική και ηθική δικαίωση» που την αφιερώνουν στη μνήμη του πατέρα τους, ενώ αφήνουν σαφείς αιχμές κατά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τη βαθειά ικανοποίησή μας για την αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θόδωρου Αγγελόπουλου που άσκησε πριν 12 χρόνια εναντίον του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, επιδιώκοντας την είσπραξη υπέρογκων ποινικών ρητρών (περίπου 200 εκ. ευρώ) με την επίκληση παραβάσεων ενός συμφωνητικού συμβιβασμού από τον μακρινό Μάρτιο του 2000 μεταξύ του ίδιου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Η απώλεια του πατέρα μας τον Μάιο του 2021 δεν επηρέασε τις ορέξεις του Θ. Αγγελόπουλου. Αντίθετα, αφού παρέστη κανονικά στην κηδεία του μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα, συνέχισε λίγες ημέρες μετά την επίθεσή του στρεφόμενος και εναντίον μας.

Από την πλευρά μας, όταν κληθήκαμε ως κληρονόμοι και φορείς της μνήμης του πατέρα μας να υπερασπιστούμε ενώπιον του Αρείου Πάγου την κληρονομιά του από την δικαστηριακή επιδρομή του Θ. Αγγελόπουλου, θέλαμε να αναδείξουμε ότι η απαίτησή του όχι μόνο δεν είχε ηθικό έρεισμα αλλά στερούνταν και νομικής βάσης.

Με την πρόσφατη υπ’ αρ. 582/2024 απόφασή του ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απόφαση του Εφετείου που είχε επιδικάσει, με μειοψηφία της Προέδρου του, κατά του πατέρα μας ποσό πάνω από 80 εκ. ευρώ και μάλιστα έντοκα. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και με καταλυτικό σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματικές οι συμφωνίες που παρεμποδίζουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ιδίως με την απειλή ποινικών ρητρών, καταλήγοντας ότι η αγωγή του Θ. Αγγελόπουλου δεν ήταν νόμιμη.

Η ίδια απόφαση υποχρέωσε τον Θ. Αγγελόπουλο να επιστρέψει όσα ποσά είχε σπεύσει στο μεταξύ να εισπράξει μέσω πλειστηριασμών κληρονομιαίων ακινήτων, χωρίς καν να αναμένει την τελειωτική κρίση της Δικαιοσύνης.

Τη σπουδαία αυτή νομική και ηθική δικαίωσή μας αφιερώνουμε στη μνήμη του πατέρα μας, δίπλα στον οποίο σταθήκαμε αταλάντευτα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του».

@Photo credits: INTIME