Μαρουσάκης: «Ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μαρουσάκης: «Ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών» (vid)
Ο μετεωρολόγος τόνισε πως ​οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20 βαθμούς. ​

Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι περισσότεροι βρέθηκαν στις παραλίες για μια ανάσα δροσιάς.

Μάλιστα, οι κάποιοι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για έναν μίνι καύσωνα τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του αναφέρεται στις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36° με 38° βαθμούς για κάποιες ώρες τη στιγμή που οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20°».

Η ανάρτησή του

«Όταν η επιστήμη της Μετεωρολογίας έρχεται σε πλήρη ταύτιση με τη Φύση...
Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το καταιγίδοφόρο νέφος όπως το φωτογράφισαν δύο πολύ καλοί μας φίλοι η Stella Morali και ο Φώτης Ρετσελάς αγρότες στο επάγγελμα από το Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης ύστερα από καταιγίδα που αναπτύχθηκε προς τη Βέροια.
Στη δεύτερη φωτογραφία έχουμε τον χάρτη από το Μετεωρολογικό μας μοντέλο όπου αποτυπώνεται προγνωστικά η προσομοίωση αυτού του καταιγιδοφόρου νέφους.
Και όλα αυτά ενώ ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36° με 38° βαθμούς για κάποιες ώρες τη στιγμή που οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20°.
Άραγε από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι αγρότες μας από τη φυσιολογική για την εποχή ζέστη ή από το χαλάζι που μπορεί να πέσει ξαφνικά το απόγευμα?
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους
».