Καρυστιανού: «Με πήρε τηλέφωνο ένας συνταξιούχος εισαγγελέας και μου είπε "μην πείτε το όνομα μου γιατί τους φοβάμαι"» (vid)

Καρυστιανού: «Με πήρε τηλέφωνο ένας συνταξιούχος εισαγγελέας και μου είπε "μην πείτε το όνομα μου γιατί τους φοβάμαι"» (vid)
Σε μια αποκάλυψη προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας σε εκδήλωση.

Η Μαρία Καρυστιανού είχε κληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου να παρουσιάσουν τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και το πώς δημιουργήθηκε.

Στην παρέμβαση της η κ.Καρυστιανού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με έναν συνταξιούχο Εισαγγελέα που την κάλεσε στο τηλέφωνο για να της εκφράσει την στήριξή του και της ζήτησε να μην αποκαλύψει το όνομά του.

«Πριν λίγες μέρες, ήμουν στην Αθήνα, είχα κάποιες συναντήσεις με δικηγόρους. Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, είναι ένα σταθερό, από κάποια περιφερειακή πόλη. Μετά μου είπε ο άνθρωπος. Ήταν ένας συνταξιούχος εισαγγελέας. Αφού μου είπε "συνεχίστε, είμαστε μαζί σας" και μου έδωσε κάποιες πληροφορίες, ξέρετε πώς έκλεισε το τηλέφωνο; "Σας παρακαλώ μην πείτε τίποτα γιατί τους φοβάμαι. Θα σας βοηθήσω όπως θέλετε αλλά μην αναφέρετε το όνομα μου γιατί τους φοβάμαι¨!"», ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού.

Το απόσπασμα από το 52:30 κι έπειτα:

Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης η κ.Καρυστιανού έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα δοθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συλλογή 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών, για τα Τέμπη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

«Έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην παραμένουν "γράμμα κενό" η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας», τόνισε.

Πηγή video: stonisi.gr