Διαγνωσμένη νυμφομανής αποκαλύπτει τη σοκαριστική και δύσκολη καθημερινότητα με την σπάνια πάθηση της

Διαγνωσμένη νυμφομανής αποκαλύπτει τη σοκαριστική και δύσκολη καθημερινότητα με την σπάνια πάθηση της
Μια νεαρή κοπέλα αποκάλυψε πως είναι να ζεις με μια σπάνια σεξουαλική πάθηση.

Μια γυναίκα που έχει διαγνωστεί με νυμφομανία αποκάλυψε πώς είναι να ζεις σε αυτή την κατάσταση.

Η νυμφομανία είναι μια ανεξέλεγκτη ή υπερβολική σεξουαλική επιθυμία και μερικές φορές αναφέρεται ως υπερσεξουαλική συμπεριφορά. Η νυμφομανία, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον εθισμό μιας γυναίκας στο σεξ. Η ψυχολογία ως επιστήμη ακόμα κια σήμερα δεν έχει καταφέρει να ορίσει ακριβώς ποια κριτήρια ορίζουν κάποια γυναίκα ως νυμφομανή και έτσι πλέον ο όρος νυμφομανία έχει αντικατασταθεί στη σύγχρονη επιστήμη από τον "σεξουαλικό εθισμό", ωστόσο η λέξη νυμφομανία συνεχίζει να εμφανίζεται σε βιβλία και μελέτες ψυχολόγων.

Με την κατάσταση να είναι αρκετά σπάνια, μια γυναίκα που έχει διαγνωστεί ως νυμφομανής πήγε στο Reddit για να ανοίξει το λόγο σε όσους μπορεί να έχουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

I'm a diagnosed nymphomaniac, AMA.
byu/NewStay9582 inAMA

Στην ανάρτηση που μοιράστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η γυναίκα αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη διαταραχή πέρυσι. Έκτοτε ξεκίνησε θεραπεία και έθεσε όρια για τον εαυτό της, τα οποία προσπαθεί να τηρεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Εξηγώντας τα όρια που έχει θέσει στον εαυτό της η διαγνωσμένη νυμφομανής είπε: «Τα όρια περιλαμβάνουν τον καθορισμό ενός συγκεκριμένου χρόνου για αυνανισμό και, το να κάνω σεξ μόνο αφού έχω πάρει μια περίοδο για να σκεφτώ τις πιθανές επιπτώσεις του στη ζωή μου, ιδανικά μόνο μέσα σε μια ρομαντική σχέση. Επίσης έπρεπε να σταματήσω εντελώς το πορνό, να συνειδητοποιήσω τι προκαλεί τις σεξουαλικές μου ορμές, καθώς συχνά προκαλούνται λόγω άλλων ψυχικών προβλημάτων που περνάω και να επικεντρωθώ στην αιτία (άγχος, κατάθλιψη, ανασφάλειες, άγχος κ.λπ.)».

Μοιράστηκε επίσης ότι σε κάποιο σημείο της ζωής της, έκανε σεξ αρκετές φορές την εβδομάδα, ενώ αυνανιζόταν έξι φορές την ημέρα. «Το έκανα αμέσως μόλις ξυπνούσα και συχνά κατέληγα να αργώ στη δουλειά, επειδή απλά συνέχιζα. Έπιανα τον εαυτό μου να το κάνει ακόμη και στο δρόμο για τη δουλειά ή ακόμη και στη δουλειά. Επίσης, η 25χρονη πρόσθεσε ότι «δεν περνάει ούτε μια ώρα» χωρίς να σκέφτεται το σεξ.