Προκλητικός ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Συγχαίρω τον εορτασμό για τον Ατατούρκ»

Προκλητικός ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Συγχαίρω τον εορτασμό για τον Ατατούρκ»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε, επίσης, ότι στις 19 Μαΐου 1919, ξεκίνησε ο αγώνας «ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

Προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Σε μήνυμα που απέστειλε για την 105 επέτειο της 19ης Μαΐου, που θεωρείται «ημέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ» για τους Τούρκους, «συνεχάρη» τον πρώτο πρόεδρο της Τουρκίας για τη 19η Μαΐου.

«Συγχαίρω τον εορτασμό της 19ης Μαΐου για τον Ατατούρκ, την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού εσάς, τους νέους μας και το αγαπημένο μας έθνος, και τιμώ για άλλη μια φορά με σεβασμό όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, ιδιαίτερα τον Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προκλητικό του μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα» είπε, παράλληλα.

Το «μήνυμά» του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε, επίσης, ότι στις 19 Μαΐου 1919, ξεκίνησε ο αγώνας «ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

Ο Ερντογάν, σημειώνει ότι αυτήν την ημερομηνία μπήκε το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας και συνέχισε: «Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που ξεσηκώθηκε από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

«Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία το έθνος μας ξεκίνησε έναν συνολικό αγώνα για την ύπαρξη αποκαλύπτοντας την αντίστασή του ενάντια στην αιχμαλωσία, άρχισε ο αγώνας για την ύπαρξη και τον αφανισμό, ο οποίος ενσωματώθηκε με τις κραυγές είτε ανεξαρτησία είτε θάνατος» τόνισε.

«Το νόημα του να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες και να αγωνίζεσαι μαζί με αποφασιστικότητα και πίστη κρύβεται σε αυτό το πνεύμα. Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα της χώρας μας για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, μόνο αν ενστερνιστούμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου» διευκρίνισε.

«Με μια τέτοια συνείδηση και αυτοπεποίθηση, εσείς, που είστε οι ήρωες του νέου τουρκικού αιώνα, θα πρέπει να αγκαλιάσετε την ιστορία σας, το παρόν σας, να μείνετε ενωμένοι μεταξύ σας και να αναπτύξετε τον αδελφικό σας νόμο μεταξύ σας» κατέληξε.