Η περιοχή με τα μεγαλύτερα λεμόνια που έχεις δει: Φτάνουν ακόμη και το ένα κιλό σε βάρος το κάθε ένα 

Η περιοχή με τα μεγαλύτερα λεμόνια που έχεις δει: Φτάνουν ακόμη και το ένα κιλό σε βάρος το κάθε ένα 
Στο Αμάλφι της Ιταλίας τα λεμόνια έχουν ιστορία, ωραία γεύση, αλλά και πολύ μεγάλο μέγεθος. 

Η γλυκιά, ιδιαίτερα καθαρή και αρωματική γεύση των λεμονιών του Αμάλφι που καλλιεργούνται κατά μήκος της άγριας ακτής στην περιοχή της Καμπανία της Ιταλίας τα έχει κάνει διάσημα σε όλο τον κόσμο. Αν τα δεις για πρώτη φορά από κοντά, η αλήθεια είναι πως σοκάρεσαι με το μέγεθος τους, καθώς είναι σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά λεμόνια.

Τα μακρά ζεστά καλοκαίρια και οι ήπιοι χειμώνες προσφέρουν στις λεμονιές του Αμάλφι την ευκαιρία να γλυκαθούν από τον ιταλικό ήλιο, αλλά και να παράξουν έναν ιδιαίτερο καρπό. Αποτελούν μια από τις πιο εντυπωσιακές ποικιλίες λεμονιών στον κόσμο και σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες - αν όχι τη μεγαλύτερη- εκεί έξω.

...

Ένα λεμόνι της περιοχής έχει βάρος σίγουρα πάνω από 100 γραμμάρια, ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το ένα κιλό! Ο καρπός είναι γνωστός και ως «sfusato Amalfitano» και πήρε το όνομά του από την προέλευση της ποικιλίας του, αλλά και από το γεγονός ότι έχει ένα σχεδόν κωνικό σχήμα που δεν διαφέρει και πολύ από την άτρακτο (sfusato στα ιταλικά). Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα καθιστά εύκολη την αναγνώρισή των λεμονιών αυτών από τις άλλες πιο στρογγυλές ποικιλίες που καλλιεργούνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

@g_baira Ήξερες ότι στο Αμάλφι έχουν λεμόνια γίγας; #amalfi #amalficoast #positano #capri #lemons #limon #lemon ♬ πρωτότυπος ήχος - gbaira

Ένα καλό λεμόνι του Αμάλφι μπορεί να φαγωθεί με τον ίδιο τρόπο που θα έτρωγες ένα μήλο ή πορτοκάλι. Κατά μήκος της ιταλικής ακτής το απολαμβάνουν συνήθως κομμένο σε κομμάτια, πασπαλισμένο με αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο δυόσμο. Άλλοι το κάνουν σορμπέ, χρησιμοποιώντας τη λεμονόκουπα σαν μπολ, το βλέπεις ακόμη και ως ποτήρι για κοκτέιλ, ενώ φυσικά αποτελεί και το βασικό συστατικό για το διάσημο λιμοντσέλο, που προσφέρεται μετά το φαγητό.