Δολοφονία Λυγγερίδη: Τέσσερις οι προφυλακιστέοι και 20 οι ελεύθεροι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Λυγγερίδη: Τέσσερις οι προφυλακιστέοι και 20 οι ελεύθεροι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους
Το δρόμο για τις φυλακές έχουν πάρει μέχρι στιγμής τέσσερις κατηγορούμενοι στη μεγάλη υπόθεση που αφορά στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και σε σειρά άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Συνεχίζονται οι απολογίες και οι καταθέσεις του πρώτου κύματος κατηγορουμένων στο σημαντικό κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες που σχετίζονται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με σειρά άλλων εγκληματικών πράξεων.

Μέχρι στιγμής, 24 από τους 31 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν σήμερα (27/4) στο δικαστήριο έχουν υποβάλει τις απολογίες τους στους τέσσερις ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Επιπλέον, ένας 31χρονος έχει προφυλακιστεί. Ο συγκεκριμένος έχει καταδικαστεί σε μακρά ποινή φυλάκισης για ρατσιστική επίθεση σε κουρείο μεταναστών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, καθώς και για άλλα παρόμοια αδικήματα. Εκτός από τον 31χρονο, έχουν προφυλακιστεί και άλλα τρία άτομα.

Αντίθετα, είκοσι από τους κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα σε αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Δεκέμβριο για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Στον 16χρονο έχουν επιβληθεί οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. Επιπλέον, ένας άλλος κατηγορούμενος στην υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι απολογίες και οι νομικές διαδικασίες συνεχίζονται. Σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή (28/4), αναμένεται να προσαχθούν στο δικαστήριο άλλοι 32 κατηγορούμενοι.