Παρέμβαση και ξέσπασμα Παπανώτα: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Παρέμβαση και ξέσπασμα Παπανώτα: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή» (vid)
Ο Δημήτρης Παπανώτας παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή λίγο αφότου είχε μιλήσει γι αυτόν η Έφη Αχτσιόγλου, μετά την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκπομπή «Χαμογελά και πάλι» παρενέβη ο Δημήτρης Παπανώτας αναφορικά με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει στις 7 Μαρτίου: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει… Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μία χαρά, μία χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μία χαρά έχουν μισθούς».

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, την οποία γνωστοποίησε με ανάρτησή του, ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις Παπανώτα για τις γυναίκες και την έμφυλη βία, ήταν «βαρύ» εξαρχής και οι πιέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ήταν μεγάλες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογελά και πάλι» ο Δημήτρης Παπανώτας ανέφερε: «Έκπληκτος βλέπω να μου βάζουν στο στόμα μου και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το ”μιλήστε, εφόσον κακοποιήστε” από το ”φταίτε, επειδή κακοποιήστε”».

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος θέλησε να σχολιάσει κι όσα ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου που βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής νωρίτερα. «Η κα Αχτσιόγλου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά ”αυτή φταίει’. Μακριά από εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογίδριο, παρακαλώ πολύ. Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν 10 χρόνια για μια γυναίκα που δεν μίλησε και δεν ζήτησε βοήθεια για την κακοποίησή της και για 10 χρόνια αγωνιζόμουν στα δικαστήρια».

Και επεξήγησε περαιτέρω: «Σκέφτομαι λοιπόν μια κακοποιημένη γυναίκα η οποία είναι στον καναπέ της παρακολουθεί τηλεόραση και βλέπει τον κ. Παπανώτα να λέει ”ξέρετε κυρίες μου εδώ δεν είστε στο Ιράν, είστε στη ΕΕ και στην Ελλάδα” εννοώντας ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που θα σας βοηθήσει, εφόσον έχετε πρόβλημα και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση – εφόσον δεν μιλάτε κι εφόσον το ανέχεστε – γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει, δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της. Άρα το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε, εγώ αυτό είπα».

«Έρχεται η κα Αχτσιόγλου – που να θυμίσω ότι κυβερνούσε 5 χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης – στην ίδια γυναίκα και λέει δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις. Και λέω εγώ όταν ακούει αυτό το λόγο μια κακοποιημένη γυναίκα της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια;», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανώτας και κάλεσε την κα Αχτσιόγλου να πει ως πολιτικός τι έκανε για το πρόβλημα της κακοποίησης γυναικών.

Και συμπλήρωσε: «Σε σχέση με την κα Αχτσιόγλου μας χωρίζει ένα χάσμα στην ιδεολογία μας. Εγώ είμαι ένας στρατευμένος της Αριστεράς και πιστεύω ότι μέσα από τις δομές της προοδευτικής παράταξης αν έχεις κάποιες διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις μπορείς να παλέψεις για να επικρατήσουν οι δικές σου. Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή».