Τραγωδία στον Πειραιά: Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τραγωδία στον Πειραιά: Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού (vid)
Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά με νεκρό αστυνομικό 31 ετών που συμμετείχε σε εργασίες

Ένας νεαρός άνδρας που υπηρετούσε στην ΕΛ.ΑΣ ως ειδικός φρουρός, βρήκε τραγικό θάνατο σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο που κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης (16/4) στο Πασαλιμάνι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο νεαρός που έχασε τη ζωή του ήταν ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Χθες βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Ο 31χρονος είχε αιμοδοτική άδεια και ήθελε να ενισχύσει το εισόδημα του κάνοντας μεροκάματα στην οικοδομή.

Στην οδό Νεωρίου γίνονταν εργασίες σε ένα νεοκλασικό κτίριο. Με κάποιον τρόπο στην προσπάθειά τους οι εργάτες να ρίξουν τον τοίχο, πιθανότατα χτύπησαν το δοκάρι και αμέσως κατέρρευσε ο πάνω όροφος.

Ο 31χρονος ήταν μαζί με άλλους 5 μέσα στο κτήριο, και επιχείρησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό για να σωθεί και δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα μπάζα. Χρειάστηκε να έρθουν 14 άνδρες της Πυροσβεστικής με σκύλο, ο οποίος θα έψαχνε να βρει τα καταπλακωμένα άτομα αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι άλλοι 3 τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο εργολάβος έχει συλληφθεί και σήμερα στις 11.00 θα πάει στον ανακριτή.

Εννέα συλλήψεις

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όπου ο 31χρονος αστυνομικός βρήκε τραγικό θάνατο.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτηρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Στο κτήριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά. Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.