Ο 26χρονος που δουλεύει για 20 λεπτά και κερδίσει 430.000 ευρώ το χρόνο

Επιμέλεια: Newsroom
Ο 26χρονος που δουλεύει για 20 λεπτά και κερδίσει 430.000 ευρώ το χρόνο
Η αντισυμβατική πορεία του προς την ευημερία προσφέρει μια δελεαστική ματιά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας της εκτύπωσης κατά παραγγελία και στις απεριόριστες ευκαιρίες που παρουσιάζει.

Στο βασίλειο των επικερδών παράλληλων δραστηριοτήτων, ο Francisco Rivera ανακάλυψε μια νικηφόρα φόρμουλα που αψηφά τις συμβάσεις. Ενώ πολλά άτομα κοπιάζουν με τα πάθη τους για να επιτύχουν οικονομική επιτυχία, ο Rivera έχει επιτύχει εξαψήφια κέρδη με μια παράλληλη δραστηριότητα που απαιτεί μόλις 20 λεπτά από το χρόνο του κάθε μέρα.

Το ταξίδι του Rivera ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023, εν μέσω της αβεβαιότητας ενός κόσμου μετά τον Covid-19. Εργαζόμενος με μερική απασχόληση σε μια εταιρεία διαδικτυακών φροντιστηρίων, ο Rivera βρέθηκε να αναζητά πρόσθετες πηγές εισοδήματος καθώς η ζήτηση μειωνόταν. Εμπνευσμένος από ένα βίντεο στο YouTube σχετικά με τις παράλληλες δραστηριότητες εκτύπωσης κατά παραγγελία, ο Ριβέρα αναγνώρισε τις δυνατότητες οικονομικής επιτυχίας στην αναπτυσσόμενη αγορά των προϊόντων που προσαρμόζονται.

Επιλέγοντας μια μοναδική προσέγγιση, ο Rivera απέφυγε τις παραδοσιακές προσφορές εκτύπωσης κατά παραγγελία και προτίμησε οργανικά κεριά που κοσμούνταν με πνευματώδεις ετικέτες. Παρά την προσωπική του αποστροφή προς τα κεριά, ο Ριβέρα αναγνώρισε τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της αγοράς και άδραξε την ευκαιρία να χαράξει μια θέση για τον εαυτό του. Αξιοποιώντας πλατφόρμες όπως το Canva και το Printify, ο Rivera μετέτρεψε τα σχέδιά του σε κερδοφόρα προϊόντα, τα καταχώρησε στο Etsy και αξιοποίησε την τεράστια πελατειακή βάση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το κατάστημα του Rivera στο Etsy απέφερε εντυπωσιακές πωλήσεις ύψους 462.000 δολαρίων πέρυσι, παρέχοντάς του την οικονομική ελευθερία να αφήσει πίσω τη δουλειά του ως καθηγητής. Με περιθώρια κέρδους που κυμαίνονταν από 30% έως 50% ανά πώληση, η παράλληλη δραστηριότητα του Rivera αποδείχθηκε μια επικερδής προσπάθεια, που απαιτούσε ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια από μέρους του.

Παρά την επιτυχία του, ο Rivera παραμένει ταπεινός, αποδίδοντας τα επιτεύγματά του στη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και όχι στο έμφυτο ταλέντο. Η συμβουλή του προς τους επίδοξους επιχειρηματίες είναι απλή αλλά και βαθιά: διοχετεύστε την υπάρχουσα εργασιακή σας ηθική σε μια νέα προσπάθεια και παραμείνετε ανοιχτοί σε ευκαιρίες ανάπτυξης και προσαρμογής.