To ναρκωτικό «kush» έχει προκαλέσει χάος στη Σιέρα Λεόνε: Χρήστες ξεθάβουν πεθαμένους για να πάρουν τη δόση τους!

To ναρκωτικό «kush» έχει προκαλέσει χάος στη Σιέρα Λεόνε: Χρήστες ξεθάβουν πεθαμένους για να πάρουν τη δόση τους!
Ένα ψυχοδραστικό ναρκωτικό που παρασκευάζεται από ανθρώπινα οστά έχει προκαλέσει «παράνοια» στους εθισμένους, οι οποίοι σκάβουν μέχρι και τάφους για να πάρουν τη δόση τους.

Μια πραγματική παράνοια επικρατεί στη Σιέρα Λεόνε, με τον πρόεδρο της, Julius Maada Bio, να κηρύσσει την Παρασκευή (05/04) ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κατάχρηση ουσιών, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνησή να πατάξει την αυξανόμενη χρήση ενός φτηνού και μερικές φορές θανατηφόρου συνθετικού ναρκωτικού, γνωστού ως kush.

Το άκρως εθιστικό μείγμα μαριχουάνας, φαιντανύλης και τραμαδόλης έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους και ψυχολογικά προβλήματα σε δεκάδες χρήστες από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη Σιέρα Λεόνε πριν από περίπου έξι χρόνια, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Εκατοντάδες νέοι άνδρες πέθαναν πρόσφατα από οργανική ανεπάρκεια που συνδέεται με το επικίνδυνο ναρκωτικό, δήλωσε ένας γιατρός του Φρίταουν στο BBC.

Επιπλέον, οι εισαγωγές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Σιέρα Λεόνε που αφορούν ασθένειες που συνδέονται με το κους έχουν αυξηθεί σχεδόν 4.000% μεταξύ 2020 και 2023 και τα περισσότερα θύματα είναι νεαροί άνδρες κάτω των 25 ετών

«Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων των ναρκωτικών και της κατάχρησης ουσιών, ιδίως του καταστροφικού συνθετικού ναρκωτικού kush», δήλωσε ο Bio.

Ένα από τα κύρια συστατικά του kush είναι τα αλεσμένα ανθρώπινα οστά, τα οποία, όταν προστίθoνται σε άλλες ουσίες όπως η κάνναβη, τα βότανα και τα απολυμαντικά, ενισχύουν την επίδραση του ναρκωτικού, ανέφερε την Παρασκευή η Daily Mail. Έτσι, αποφασίστηκε πρόσφατα να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη έξω από τα νεκροταφεία στο Φρίταουν της Σιέρα Λεόνε, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο ναρκωτικό Kush.

Το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι αρκετά φτηνό, παρέχει μια μακρά, υπνωτική δράση που «αποσυνδέει» τους χρήστες από την πραγματικότητα. Η χαμηλή τιμή του Kush το καθιστά προσιτό στους απογοητευμένους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους και άνεργους νέους στη Σιέρα Λεόνε, η οποίοι ψάχνουν κάθε πιθανό τρόπο για να «δραπετεύσουν» από την απόλυτη ανέχεια.