Έγινε δισεκατομμυριούχος από τον άνθρακα και τώρα κατασκευάζει το μεγαλύτερο ενεργειακό πάρκο στον κόσμο!

Επιμέλεια: Newsroom
Έγινε δισεκατομμυριούχος από τον άνθρακα και τώρα κατασκευάζει το μεγαλύτερο ενεργειακό πάρκο στον κόσμο!
Το ενεργειακό πάρκο που σκοπεύει να φτιάξει ο Ινδός επιχειρηματίας θα είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερο από το Παρίσι και ορατό από το διάστημα!

Ένας δισεκατομμυριούχος, του οποίου η οικογένεια δημιούργησε μια τεράστια περιουσία από την εξόρυξη άνθρακα, κατασκευάζει τώρα τη μεγαλύτερη μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, η οποία θα είναι ορατή από το διάστημα όταν ολοκληρωθεί, σύμφωνα πάντα μετά δημοσιεύματα.

Πιο αναλυτικά, o Sagar Adani της Adani Green Energy Limited (AGEL) σχεδιάζει να μετατρέψει 320 τετραγωνικά χιλιόμετρα άδειων και άγονων χοραφιών στην Ινδία σε ένα τεράστιο ενεργειακό πάρκο που θα χρησιμοποιεί ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς.

«Είναι η καλύτερη λύση. Πρόκειται για μια περιοχή τόσο μεγάλη, μια περιοχή που είναι τόσο αχαλίνωτη. Εκεί δεν υπάρχει άγρια ζωή, δεν υπάρχει βλάστηση, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική χρήση αυτής της γης», δήλωσε ο Adani στο CNN.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Adani έχει «ρίζες» στον τομέα της ενέργειας. Ο θείος του Gautam Adani - ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία - έχτισε την περιουσία του ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον όμιλο Adani, καθώς θεωρείται ο μεγαλύτερος εισαγωγέας άνθρακα στην Ινδία και ο κορυφαίος ανθρακωρύχος.

Ο νεότερος Adani, 30 ετών, δήλωσε ότι στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να καλύψει τόσο τις ανάγκες της αυξανόμενης μεσαίας και ανώτερης τάξης της Ινδίας, όσο και την προβλεπόμενη αύξηση των χρηστών ηλεκτρικής ενέργειας. Ο άνθρακας παράγει σήμερα το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Η AGEL επένδυσε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πάρκου μέσα σε πέντε χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερο από το Παρίσι και θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 16 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ινδία - ή περίπου το σύνολο της Ελβετίας, ανέφερε το CNN.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόζι έχει υποσχεθεί ότι το 50% της ενέργειας της Ινδίας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια, μέχρι το 2030.