Νέα θερμή εισβολή με αφρικανική σκόνη: Ακραίες θερμοκρασίες για την εποχή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Νέα θερμή εισβολή με αφρικανική σκόνη: Ακραίες θερμοκρασίες για την εποχή (vid)
Σε υψηλές θερμοκρασίες θα κυμανθεί ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα.

Ανοιξιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο διάστημα καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη που θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας με την κορύφωση να αναμένεται το τρίημερο Κυριακή 31/03 - Τρίτη 02/04.

Χρησιμοποιώντας την απόκλιση της θερμοκρασίας στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), επίπεδο που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση τον αερίων μαζών, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

kairos