Ένταση στην παρέλαση Τρικάλων με οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών: Πέταξαν το πηλήκιο ανώτατου αξιωματικού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Ένταση στην παρέλαση Τρικάλων με οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών: Πέταξαν το πηλήκιο ανώτατου αξιωματικού (vid)
Έλλειψη σεβασμού στην παρέλαση στα Τρίκαλα κατήγγειλε οικογένεια θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Ένταση επικράτησε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα με γονείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Μάλιστα, ένας εκ των γονέων άρπαξε το πηλήκιο ανώτατου αξιωματικού του στρατού και το πέταξε στο έδαφος.

Συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας Πλακιά που έχασαν τα τρία τους κορίτσια στην τραγωδία των Τεμπών αντέδρασαν έντονα, καταγγέλλοντας τους ένστολους για έλλειψη σεβασμού στο δράμα τους.

Η οικογένεια Πλακιά προχώρησε σε αποδοκιμασίες των Αξιωματικών της ΣΜΥ και της Πυροσβεστικής γιατί αυτοί απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν και οι ίδιοι εξήγησαν αργότερα πως «το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν».

Πριν από την έναρξη της παρέλασης τα μέλη της οικογένειας Πλακιά άφησαν ένα μπουκέτο με 57 λουλούδια στην εξέδρα των επισήμων. Είχε προηγηθεί η αντίδρασή τους για την παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα στην παρέλαση. Τελικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, δεν έδωσε το παρών.

Οι Δημήτρης Πλακιάς, Νίκος και Σοφία Πλακιά παρακολούθησαν όλη την παρέλαση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη αυτή εναπόθεσαν στην εξέδρα ένα μπουκέτο λουλούδια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση είχε νωρίτερα συγκινητική συνάντηση μαζί τους, αποδίδοντάς τους σεβασμό στο δράμα που βιώνουν.