Οι επιστήμονες έδωσαν την απάντηση: Το διαστρικό σήμα που για χρόνια θεωρούνταν απόδειξη εξωγήινης ζωής ήταν πιθανότατα ένα φορτηγό!

Επιμέλεια: Newsroom
Οι επιστήμονες έδωσαν την απάντηση: Το διαστρικό σήμα που για χρόνια θεωρούνταν απόδειξη εξωγήινης ζωής ήταν πιθανότατα ένα φορτηγό!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ήχοι του μετεωρίτη στην πραγματικότητα προέρχονταν από μία... θορυβώδη νταλίκα

Ένα μυστηριώδες σήμα που για μια δεκαετία πιστευόταν ευρέως ότι ήταν σημάδι εξωγήινης ζωής, πιθανότατα προερχόταν από ένα θορυβώδες φορτηγό, αποκάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Συγκεκριμένα, το 2014 πράγματι παρατηρήθηκε η πτώση ενός μετεωρίτη ανοιχτά της θάλασσας, βόρεια της Παπούα - Νέας Γουινέας. Ασυνήθιστα όμως, το ουράνιο σώμα έπεφτε αφήνοντας στο πέρασμά του ένα σήμα, το οποίο πολλοί θεώρησαν «μήνυμα» από εξωγήινους.

1

Η πραγματικότητα αποδείχθηκε όμως πολύ πιο κοινότυπη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ήχοι του μετεωρίτη στην πραγματικότητα προέρχονταν από μία θορυβώδη νταλίκα η οποία εκτελούσε δρομολόγιο στο κατοικημένο νησί Manus, που βρίσκεται κοντά στο υποτιθέμενο σημείο της πτώσης του μετεωρίτη στη θάλασσα.

Μάλιστα, ο θόρυβος που προκάλεσε το όχημα μπέρδεψε τους επιστήμονες, οι οποίοι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις του για το σημείο πτώσης του μετεωρίτη, θεωρώντας πως έπεσε 125 χιλιόμετρα νοτιότερα από το πραγματικό σημείο.

Και αυτό οδήγησε και σε μία λανθασμένη επιχείρηση ανάκτησης του μετεωρίτη. Για χρόνια, οι μελετητές θεωρούσαν πως είχαν συγκεντρώσει τα κατάλοιπα του μετεωρίτη που κατέγραψαν από τον βυθό της θάλασσας, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για παλαιότερους, οι οποίοι απλά είχαν ξεμείνει εκεί