Ο Δημήτρης Μυστακίδης «αποχαιρέτησε» τον Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Δικαίωμά του να κάνει ό,τι γουστάρει» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Δημήτρης Μυστακίδης «αποχαιρέτησε» τον Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Δικαίωμά του να κάνει ό,τι γουστάρει» (vid)
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να κάνει μια παύση από τις ζωντανές εμφανίσεις.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα κάνει μια παύση έπειτα από κάποιες συναυλίες που θα δώσει το καλοκαίρι, όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η "Διονυσιακή" περίοδος. (Αν και όταν επιστρέψω, το Απολλώνειο στοιχείο θα υπερτερεί)», δήλωσε. Κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα επιστρέψει μετά από αυτή την παύση.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, σε συναυλία τους στο Βερολίνο -με αφορμή την παύση που έχει ανακοινώσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου- περιέγραψε πώς γνωρίστηκαν.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πώς ηχογράφησαν κάποια τραγούδια και πώς και έγραψαν τους «πότες της στρογγυλής τραπέζης» μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και άλλους συναδέλφους τους.

«Ο Σωκράτης Μάλαμας είχε πει στον Μυστακίδη "Θέλω να φέρεις το λαούτο και να ηχογραφήσουμε για έναν τύπο από τη Λάρισα, που κάνει κάτι δίσκους, προσπαθεί ο καημένος". Και πάω στο στούντιο και είμαστε εγώ, ο Θανάσης, ο Σωκράτης, η Μελίνα θυμάμαι, ο Κώστας ο Τσούγκρας και γράφουμε το "δέντρο μοναχό" και ακούω τους στίχους και σκέφτομαι "πωπω τι μ@@@@@ες είναι αυτές".

Και στο καπάκι γράφουμε τους πότες της στρογγυλής τραπέζης. Εντάξει, όποιος ακούσει την ηχογράφηση σε βάθος, καταλαβαίνει τι έχει γίνει εκεί πέρα. Μιλάμε για πόλεμο. Εγώ ήμουν τότε 23 χρονών, έτσι; Από τις πρώτες εμπειρίες σε στούντιο. Και έλεγα εντάξει, δεν θα το ακούσει κανείς ευτυχώς. Αλλά να πώς τα έφερε η τύχη και τα ακούει πάρα πολύς κόσμος γ@@@ την τρέλα μου". Παίζουμε 23 χρόνια μαζί. Έχουμε ζήσει φοβερές στιγμές. Είμαι ευτυχής που έπαιξα με αυτόν τον άνθρωπο και επειδή είναι ένας κύκλος που κλείνει αυτή τη στιγμή. Όχι κλείνει γενικώς. Για να ανοίξει κάποιος άλλος, για να κάνει ό,τι γουστάρει. Δικαίωμά του να κάνει ό,τι γουστάρει από εδώ και εμπρός.

Και εμείς είμαστε ευτυχείς που βρεθήκαμε με αυτόν τον άνθρωπο στην πορεία της ζωής μας», είπε ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απάντησε «το ίδιο κι εγώ».

*Το απόσπασμα δημοσιεύθηκε στα social media του Chris Avramidis