Πώς θα είναι ο καιρός της Τσικνοπέμπτης και σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πώς θα είναι ο καιρός της Τσικνοπέμπτης και σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)
Κακοκαιρία αναμένεται την Τσικνοπέμπτη σε κάποιες περιοχές.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο Τετάρτη (6/3), ωστόσο την Τσικνοπέμπτη αναμένεται νέα επιδείνωση σε κάποιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου: «Την Τσικνοπέμπτη, θα κυρίως στη Μακεδονία, την κεντροανατολική μέχρι και τα πολύ δυτικά τμήματα της Θράκης θα έχει αρκετά σύννεφα. Την νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Τσικνοπέμπτης θα έχουμε και μια σχετική πτώση της θερμοκρασίας. Οπότε οι όποιες βροχές εκδηλώνονται στα πεδινά, δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή χιονόνερου στα ορεινά, ημιορεινά, ίσως και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Στην Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά, επίσης θα βγάλει κάποιες μπόρες βροχής χαμηλά και μπόρες χιονιού στα ορεινά».

«Στην υπόλοιπη χώρα η Τσικνοπέμπτη θα ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, με λίγα σύννεφα. Τις πρωινές ώρες τα σύννεφα θα κατέβουν και λίγο πιο νότια, οπότε θα γίνει πιο άστατος ο καιρός. Προς το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα με τοπικά διάσπαρτα, μπόρες βροχής και μπόρες χιονιού στα ορεινά. Από την Στερεά και βορειότερα θα παραμείνουν μπόρες βροχής και μπόρες χιονιού σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Από την νότια Στερεά, Πελοπόννησο και νοτιότερα, τίποτα δεν φαίνεται το ιδιαίτερο. Μόνο κάποιες παροδικές συννεφιές. Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να έχουμε πολύ άστατο καιρό με κάποιες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τίποτα το ιδιαίτερο», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.