Οι κριτικοί ξετρελάθηκαν και χαρακτήρισαν την ιστορική σειρά που μόλις κυκλοφόρησε ως το επόμενο Game of Thrones (vid)

Οι κριτικοί ξετρελάθηκαν και χαρακτήρισαν την ιστορική σειρά που μόλις κυκλοφόρησε ως το επόμενο Game of Thrones (vid)
Θεατές και κριτικοί έχουν ξετρελαθεί με ένα νέο ιαπωνικό ιστορικό δράμα και το αποκαλούν ως το «νέο Game of Thrones».

Άκρως θετικές είναι οι κριτικές αναφορικά με τη σειρά Shogun, την υπερπαραγωγή του FX στο Disney+ που κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα, λαμβάνοντας απίστευτες βαθμολογίες τόσο στο Rotten Tomatoes όσο και στο IMDB, όπως φαίνεται παρακάτω.

shogun1

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι πεινασμένοι ναύτες με σκορβούτο μετά από μήνες στη θάλασσα, το Shōgun δεν θα σας κρατήσει σε αγωνία. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια μακάβρια σειρά, που διαδραματίζεται εν μέσω μιας αναδυόμενης απειλής εμφυλίου πολέμου στην Ιαπωνία του 1600. Η σειρά διασκευάζει το κλασικό μυθιστόρημα του James Clavell από το 1975 με εμφανή σεβασμό στο κλασσικό έργο, και δεδομένου ότι το βιβλίο ξεπερνά τις 1.000 σελίδες, είναι απίστευτο το γεγονός ότι κατάφεραν να το συμπυκνώσουν σε 10 επεισόδια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το Shogun διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα με το έθνος να βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που πέθανε ο Τάικο, ο ανώτατος ηγέτης της ενωμένης Ιαπωνίας. Ο διάδοχος του Τάικο είναι πολύ νέος για να διεκδικήσει το θρόνο, οπότε στη θέση του έχει συσταθεί ένα πενταμελές Συμβούλιο Αντιβασιλέων. Ενώ κάθε μέλος του συμβουλίου έχει τη δική του ατζέντα, υπάρχει ένας άνθρωπος που φαίνεται να σχεδιάζει κάτι πολύ σκοτεινό. Ο αινιγματικός της παρέας είναι ο λόρδος Γιόσι Τορανάγκα (Χιρογιούκι Σανάντα), ένας διάσημος πολεμιστής που προέρχεται από μια ισχυρή οικογένεια. Τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου έχουν ενωθεί εναντίον το, φοβούμενοι ότι σχεδιάζει να χριστεί σόγκουν και να κυβερνήσει την Ιαπωνία με μια de facto στρατιωτική δικτατορία.

shogun

Με επικεφαλής τον ραδιούργο λόρδο Ishido Kazunari (Takehiro Hira), το συμβούλιο ετοιμάζει ψηφοφορία για την καθαίρεση του Toranaga, η οποία θα ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη. Αλλά όταν ένα ταλαιπωρημένο ολλανδικό πλοίο φτάνει στις ακτές της Ιαπωνίας, με κυβερνήτη τον Άγγλο ναυτικό Τζον Μπλάκθορν (Κόσμο Τζάρβις), ο Τορανάγκα βρίσκει την ευκαιρία. Ως προτεστάντης, ο Μπλάκθορν είναι εχθρός των μελών του συμβουλίου που είναι σύμμαχοι των Πορτογάλων και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο διαπραγματευτικό χαρτί εναντίον τους.

Πρόκειται για ένα τρελο σκηνικό γεμάτο με ανατροπές και πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος όταν το παρακολουθείς για να κατανοήσεις όλες τις κινήσεις των βασικών πολιτικών παραγόντων.

Ωστόσο, τα πρώτα δύο επεισόδια αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς, ενώ ήδη οι πρώτες κριτικές των θεατών είναι διθυραμβικές.

«Το Shogun στο Disney+ είναι καταπληκτικό. Δύο επεισόδια, έχω κολλήσει», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Ένας άλλος σημείωσε: «Τα 2 πρώτα επεισόδια είναι υπέροχα. Απόλαυσα κάθε λεπτό. Αν η υπόλοιπη σεζόν είναι εξίσου καλή, θα γίνει μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές εκεί έξω. Κάθε ηθοποιός είναι τέλειος στον ρόλο του».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Τα δύο πρώτα επεισόδια ήταν καταπληκτικά. Η σειρά μου θυμίζει πολύ το GoT και ο Toranaga είναι βασικά ο Ned (ελπίζω να μην έχει το ίδιο τέλος)».