Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα (4/3) με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Επιμέλεια: Newsroom
Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα (4/3) με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη
Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Δευτέρα (4/3) με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη.

Αλλάζει και πάλι το σκηνικού καιρού από την Δευτέρα (4/3). Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος την Κυριακή (3/3), με αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο από Δευτέρα (4/3) το σκηνικό αλλάζει εκ νέου με βροχές από τα δυτικά και την κακοκαιρία να κορυφώνεται την Τρίτη (5/3).

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τη Δευτέρα 04/03 στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις.

Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Την Τρίτη, 5/03, στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωση φαινομένων κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.