Κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες και χαλάζι: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» και πού χρειάζεται προσοχή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες και χαλάζι: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» και πού χρειάζεται προσοχή (vid)
Είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Μια νέα κακοκαιρία αναμένεται στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και τη προσεχή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στην Ιταλία και θα φτάσει στην Ελλάδα εντός του Σαββάτου, φέροντας, κατά τόπους, έντονα φαινόμενα.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα πλήξει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με την Κυριακή (25/2) και τη Δευτέρα (26/2), να είναι οι «δυσκολότερες μέρες».

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

«Με τον άστατο καιρό να περιορίζεται προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν Άνοιξη.
Γενικευμένη κακοκαιρία θα συναντήσουμε το διήμερο Κυριακή - Δευτέρα και χρειάζεται να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως δεν αποκλείεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού, χαλάζι αλλά και να υπάρξει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Βελτίωση του σκηνικού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και από την Τρίτη (26/2) θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.