Σενάριο για το πώς θα προειδοποιούσε η NASA εάν ο κόσμος ήταν έτοιμος να τελειώσει

Επιμέλεια: Newsroom
Σενάριο για το πώς θα προειδοποιούσε η NASA εάν ο κόσμος ήταν έτοιμος να τελειώσει
Ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει ταινία, δημοσιεύθηκε σε Μέσα του εξωτερικού, για την περίπτωση που η Γη θα κινδύνευε από αστεροειδή.

Η NASA φέρεται να έχει σχέδια σε εφαρμογή εάν συμβεί το χειρότερο, δηλαδή στην περίπτωση που ένας αστεροειδής κινηθεί προς τη Γη.

Πλέον, στη Γη, οι ειδικοί έχουν αναπτύξει μηχανισμούς ώστε να ανιχνεύονται αντικείμενα στο διάστημα που έρχονται προς τον πλανήτη μας, οπότε θα λαμβάναμε πολλές προειδοποιήσεις εάν συνέβαινε κάτι.

Πώς θα λειτουργούσαν οι αρμόδιοι για να προειδοποιήσουν τον κόσμο

Έτσι, σύμφωνα με το Business Insider, εάν η Γη κινδύνευε άμεσα από κάτι τέτοιο, πιθανότατα μια ομάδα αστρονόμων από όλο τον κόσμο που συνεργάζονται με τη NASA, γνωστό ως Διεθνές Δίκτυο Προειδοποίησης Αστεροειδών (IAWN) θα είχαν κάνει ήδη τον σχεδιασμό τους.

Αρχικά, θα βεβαίωναν πως αυτό πρόκειται όντως να συμβεί, ώστε να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο άδικα και τελικά να μην γίνει τίποτα.

Αφού θα ήταν βέβαιοι, στη συνέχεια η NASA θα έστελνε μια επίσημη ειδοποίηση, πρώτα στην κυβέρνηση της χώρας την οποία θα χτυπούσε πρώτα ο αστεροειδής και μετά σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Στην συνέχεια θα εκδιδόταν μια επίσημη δήλωση στο κοινό και θα έπρεπε να προωθηθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Αστεροειδής Γη

Σ' αυτή την δήλωση θα αναφερόταν ο χρόνος που υπάρχει πριν από την πρόσκρουση και εάν ο αστεροειδής ήταν χρόνια μακριά, τότε ενδεχομένως να έβρισκαν και τρόπο ώστε να εκτραπεί και να μην χτυπήσει τη Γη.

Ωστόσο, αν ο αστεροειδής ήταν μόλις λίγους μήνες μακριά, τότε μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ώστε να αποφευχθεί η πρόσκρουση.

Όλο αυτό, προφανώς είναι ένα σενάριο το οποίο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ισχύσει στην πραγματικότητα, καθώς η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε οι ειδικοί εντοπίζουν τους αστεροειδείς δεκαετίες πριν μπορέσουν να μας χτυπήσουν.

Επίσης, σύμφωνα με το LADbible, αν κατευθυνόταν κάτι σαν αστεροειδής στη Γη, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να σταματήσει.

Μια ιδέα θα ήταν να εκτοξευθούν μία ή περισσότερες πυρηνικές βόμβες στο διάστημα κοντά στον αστεροειδή με την ελπίδα ότι η έκρηξη θα τον απωθούσε από την πορεία του.

Προς το παρόν, η πιο αποτελεσματική ιδέα για την εκτροπή ενός αστεροειδούς είναι κάτι που ονομάζεται «κινητική πρόσκρουση», που ουσιαστικά σημαίνει ότι τον βάζουμε εκτός πορείας αναγκάζοντας μια σύγκρουση με ένα αντικείμενο με μεγάλη μάζα.