Κάποιοι το τόλμησαν: Μια ευρωπαϊκή πόλη απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους

Επιμέλεια: Newsroom
Κάποιοι το τόλμησαν: Μια ευρωπαϊκή πόλη απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους
Μια μικρή πόλη στη Γαλλία αποφάσισε να βάλει τέλος στα κινητά τηλέφωνα σε δημόσιους χώρους.

Μια γαλλική πόλη απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους, αφού πρώτα οι κάτοικοί της ενέκριναν το μέτρο με δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι στο Seine-Port ψήφισαν υπέρ του τερματισμού της χρήσης τηλεφώνων σε ορισμένα σημεία της πόλης - κάνοντας τη ζωή των τουριστών λίγο πιο δύσκολη.

Τα τηλέφωνα είναι εξαιρετικά χρήσιμα καθώς και απαραίτητα για τους παραθεριστές, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν συνήθως για να βρίσκουν κάποιο δρόμο, να βγάζουν φωτογραφίες και να μεταφράζουν ταμπέλες και μενού. Ωστόσο, όσοι ταξιδέψουν στο Seine-Port, μια μικρή πόλη κοντά στο Παρίσι, θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους.

Από τους 2.000 και πλέον κατοίκους της πόλης, μόνο 272 ψήφισαν στο δημοψήφισμα, με 146 ψήφους κατά και 126 υπέρ της απαγόρευσης των συσκευών σε δημόσιους χώρους.

paris

Πλέον, στην πόλη υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!»

Σύμφωνα με τη Sun, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε στη δημιουργία ενός χάρτη της πόλης όπου απαγορεύεται η χρήση κινητού, με εναλλακτικές δραστηριότητες που θα προσφέρονται στους νέους, οι οποίοι αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο της ψηφοφορίας.

Ο δήμαρχος Vincent Paul-Petit δεσμεύτηκε να κατασκευάσει τόσο ένα αθλητικό κέντρο όσο και έναν κινηματογράφο για τα παιδιά και τους εφήβους, ώστε να τους κρατήσει απασχολημένους και δραστήριους και κυρίως μακριά από τις οθόνες.