Σκληρές εικόνες: H στιγμή των πυροβολισμών σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σκληρές εικόνες: H στιγμή των πυροβολισμών σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο (vid)
Οι εικόνες από την στιγμή της επίθεσης είναι σκληρές και σοκάρουν.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα άτομο. Δύο ένοπλοι, έχοντας το πρόσωπό τους καλυμμένο με μάσκες, εισήλθαν περίπου στις 11.40 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στον Βαθυρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και άνοιξαν πυρ.

Από τους πυροβολισμούς νεκρό έπεσε με τραύμα στο κεφάλι ένα άτομο, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των εκκλησιαζομένων.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Τουρκικά Μέσα έφεραν στο φως της δημοσιότητας βίντεο, από κάμερα ασφαλείας, με τους δράστες. Παράλληλα σε ένα άλλο βίντεο αποτυπώνεται καρέ-καρέ η στιγμή των πυροβολισμών στην εκκλησία με τις εικόνες να προκαλούν σοκ.

Ο πάπας Φραγκίσκος στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά την διάρκεια της λειτουργίας με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο πάπας μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.