Η απάντηση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας: «Τονίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο»

Επιμέλεια: Newsroom
Η απάντηση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας: «Τονίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο»
Την απάντησή της έδωσε η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για όσα ακούγονται ότι είναι ψυχικό νόσημα η ομοφυλοφιλία.

Η Εκκλησία εξέφρασε την αντίθεσή της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία και μάλιστα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β΄ τοποθετήθηκε για το ζήτημα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν.

Ωστόσο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρθηκαν πληροφορίες σχετικά με το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες στις 4 Φεβρουαρίου αναφέροντας την λέξη «θεραπεία».
«Μέχρι να φτάσει αυτό το κείμενο στους πιστούς, θα υπάρξουν, βέβαια, πολλές συζητήσεις εντός της ιεραρχίας. Γι’ αυτό και θα καθυστερήσει ως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες, θα πρέπει να διατηρηθούν και εντός της ιεραρχίας και στη σχέση με την κυβέρνηση. Αυτό που μαθαίνουμε για το πλαίσιο αυτής της επιστολής είναι ότι δεν θα είναι ο λόγος της καταγγελτικός, δεν θα είναι αφοριστικός, θα είναι γραμμένη σε απλή γλώσσα, θα απευθύνεται στον λαό, θα αναφέρεται τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την εκκλησία, ποιες θα είναι οι συνέπειες του γάμου των ομοφύλων, δηλαδή πώς θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή, πράγματα που ακούσαμε και στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας χθες. Επίσης, θα αναφέρεται ότι είναι παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα καλούνται οι ομοφυλόφιλοι να στραφούν στην Εκκλησία για τη θεραπεία τους», ανέφερε η δημοσιογράφος με την Ράνια Τζίμα να αντιδρά για όσα άκουσε.

Παράλληλα ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε μια ανάρτηση, στην οποία επικροτεί όσα είπε ο Μητροπολίτη Μεσόγαιας και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

Η απάντηση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Η ελληνική ψυχιατρική εταιρεία απάντησε επίσημα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook πως: «Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».