Εκκλησία: Βροντερό «όχι» από τους μητροπολίτες στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Επιμέλεια: Newsroom
Εκκλησία: Βροντερό «όχι» από τους μητροπολίτες στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών
Ξεκάθαρο «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας λένε οι Ιεράρχες της Εκκλησίας.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο πώς θα αντιδράσει η Εκκλησία στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην εισήγησή του ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι πολιτεία και εκκλησία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και επισήμανε ότι όποια ζητήματα υπάρχουν λύνονται με νομική ρύθμιση στο σύμφωνο συμβίωσης.

Όσον αφορά στη στάση των Ιεραρχών απέναντι σε νομοσχέδιο είναι κοινή και ομόφωνη κατά της επέκτασης του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια και κατά της τεκνοθεσίας.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των ιεραρχών είναι οι τόνοι που χρησιμοποιούν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους. Το τελευταίο διάστημα θέλει μητροπολίτες να χρησιμοποιούν μια ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, αλλά και κάποιοι να κάνουν λόγο ακόμα και για λαοσυνάξεις.

Μάλιστα υπάρχει συζήτηση για την αποστολή επιστολών στους βουλευτές για να τους ενημερώσουν, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η αποστολή φυλλαδίων και τα κηρύγματα προς τους πιστούς.