Greek Mafia: Με ουκρανικά κινητά επικοινωνούσαν οι εκτελεστές του «Ράμπο» που είχαν γίνει σκιά του

Επιμέλεια: Newsroom
Greek Mafia: Με ουκρανικά κινητά επικοινωνούσαν οι εκτελεστές του «Ράμπο» που είχαν γίνει σκιά του
Σε κάθε βήμα του ακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη ή «Ράμπο» οι εκτελεστές του.

Λίγες ημέρες μετά την μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, γνωστού στα κυκλώματα της νύχτας με το προσωνύμιο «Ζαμπόν», η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης και να εμπλέκονται στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη που θεωρούνταν από τα ισχυρά ονόματα της «Greek Mafia».

Στις 7 Ιουνίου 2023 ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου εκτελείται και ο Βασίλης Ρουμπέτης γνωστός και ως «Ράμπο», εκτελείται έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό. Πριν τη δολοφονία του «Ράμπο», στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένα πολύ σοβαρό στοιχείο το οποίο ουσιαστικά «έδειξε» στους έμπειρους αξιωματικούς τον δρόμο για να ξεκινήσουν τις έρευνες.

Πρόκειται για δύο κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στις 15 Μαίου. Από την εξέταση των κινητών προέκυψε πως και τα δύο είχαν αγοραστεί από την Ουκρανία και τα χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές για να παρακολουθούν το θύμα τους Βασίλη Ρουμπέτη.

Τον παρακολουθούσαν στο σπίτι του, στο πρατήριο που διατηρούσε στο Μοσχάτο, στο σπίτι των γονιών του στη Νίκαια, ακόμη και σε ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιανουαρίου του 2023.

Από τα στίγματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προέκυψε πως και τα δύο αυτά κινητά κατά διαστήματα βρίσκονταν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες. Η ομάδα των τεσσάρων δραστών είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του «Ράμπο». Όταν τον είδαν να φτάνει στο σημείο για να σταθμεύσει το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, πυροβολώντας συνολικά 55 φορές.