Ευχάριστα νέα για το 34χρονο θύμα των πυροβολισμών στο Γκάζι: Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Επιμέλεια: Newsroom
Ευχάριστα νέα για το 34χρονο θύμα των πυροβολισμών στο Γκάζι: Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη
Ο ένας από τους τρεις Κρητικούς που πυροβολήθηκε από τον μαφιόζο στο Γκάζι, αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και απέκτησε επαφή με το περιβάλλον.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» για την πορεία της υγείας του 34χρονου Κρητικού που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, στο Γκάζι ξημερώματα, στις 16 Δεκεμβρίου, έξω από κλαμπ.

Σύμφωνα με το neakriti τα κατασταλτικά φάρμακα έχουν διακοπεί αλλά ακόμα και τώρα τα επίπεδά τους στο αίμα παραμένουν υψηλά. Παρ’ όλα αυτά ο ασθενής έχει αρχίσει να αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ άνοιξε τα μάτια του και δείχνει να έχει στοιχειώδη επαφή με το περιβάλλον.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθεί η πορεία του και η αποκατάστασή του, αλλά οι εξελίξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές για την μετέπειτα πορεία της υγείας του.

Ο ασθενής είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νεύρο πλοήγησης το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου.

Το βλήμα που είχε δεχτεί ο Κρητικός δεν είχε εξέλθει του κρανίου, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου. Ήταν πολύ σπάνια η περίπτωση και απαιτούσε περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, την οποία η έμπειρη ομάδα του «Γεννηματάς» έφερε εις πέρας.