Ο κομβικός ρόλος του πληρώματος στην τραγωδία της Ιαπωνίας: Πώς γλίτωσαν εκατοντάδες επιβάτες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο κομβικός ρόλος του πληρώματος στην τραγωδία της Ιαπωνίας: Πώς γλίτωσαν εκατοντάδες επιβάτες (vid)
Μάρτυρες ενός μοναδικού αεροπορικού δυστυχήματος στην παγκόσμια ιστορία έγιναν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (01/01) στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο, όπου μετά από σύγκρουση αεροσκάφους της ακτοφυλακής με αεροπλάνο της Japan Airlines, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρεται, η ψυχραιμία και η εκπαίδευση του πληρώματος του αεροπλάνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αποτραπεί μία μεγαλύτερη τραγωδία στην Ιαπωνία. Παράλληλα, ο πιλότος κατάφερε με επιτυχία να ολοκληρώσει τη διαδικασία της προσγείωσης, χωρίς το φλεγόμενο αεροσκάφος να βγει από τον διάδρομο.

Ο χειρισμός της κρίσης από τα μέλη του πληρώματος, ωστόσο, ήταν αυτός που έπαιξε βασικό ρόλο στο να μην επεκταθεί η τραγωδία με τα δύο αεροσκάφη. Αεροσυνοδοί μέσα στους καπνούς, που είχαν προκληθεί από τη φωτιά, κατάφεραν να ανάψουν πυρσούς και να καθοδηγήσουν τους επιβάτες στις εξοδους ασφαλείας.

Επίσης, η άμεση ενεργοποίηση των τσουληθρών στις εξόδους ασφαλείας επέτρεψαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν με ασφάλεια, προτού τους «προλάβουν» οι φλόγες.