Σε απόγνωση οι λάτρεις του σκι: Απογοητευτικές οι εικόνες στο πιο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σε απόγνωση οι λάτρεις του σκι: Απογοητευτικές οι εικόνες στο πιο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο (vid)
Στεναχωρημένοι είναι οι λάτρεις του σκι σε όλο το κόσμο, καθώς η κλιματική αλλαγή δεν τους αφήνει να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Οι επισκέπτες στο Whistler Blackcomb, ένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου, αντιμετωπίζουν φέτος μια ζοφερή περίοδο διακοπών. Ο διάσημος προορισμός στο δυτικό Καναδά, κοντά στο Βανκούβερ, γνωστός για τα γραφικά χειμερινά τοπία του, δυστυχώς έχει πληγεί από υποβαθμισμένες συνθήκες χιονιού, αφήνοντας πολλούς απογοητευμένους.

Το θέρετρο, συνήθως ένα πολυσύχναστο κέντρο για σκιέρ και snowboarders που θέλουν να απολαύσουν γιορτινά Χριστούγεννα σε έναν χιονισμένο παράδεισο, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Οι επισκέπτες, οι οποίοι επένδυσαν σημαντικά για να ζήσουν την εμπειρία των φημισμένων πλαγιών, εκφράζουν τώρα τη δυσαρέσκειά τους σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι συνθήκες, που περιγράφονται ως βραχώδεις και λασπωμένες, χαρακτηρίζονται ως μερικές από τις χειρότερες που έχουν συναντήσει ποτέ οι θαμώνες.

@droobiee Current conditions at the base 😬 #Whistler #ski #snowboard #whistlerbc #whistlerblackcomb #britishcolumbia #skiing ♬ Oh No - Kreepa

Επισημαίνοντας την έκταση του προβλήματος, ο YouTuber James Pavelick, γνωστός για το κανάλι του «Rise and Alpine», μοιράστηκε την εμπειρία του στις πίστες της Βρετανικής Κολομβίας. Στο βίντεό του, απεικόνισε ένα έδαφος που στιγματίστηκε από βράχια, εξαιρετικά σκληρό χιόνι και επικίνδυνα παγωμένα σημεία. Ο Pavelick, γνωστός για τη συνήθως αισιόδοξη προοπτική του και την προσαρμοστικότητά του στις διάφορες συνθήκες σκι, εξέφρασε ένα σπάνιο συναίσθημα απογοήτευσης και δυσφορίας. Περιέγραψε την εμπειρία όχι μόνο ως ανασφαλή αλλά και ως σωματικά επώδυνη, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στις εμπειρίες του στο σκι.

Αυτή η τροπή των γεγονότων είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τη φήμη του θέρετρου και ένα πλήγμα στη διάθεση πολλών για διακοπές. Τόσο οι επισκέπτες όσο και η διοίκηση του θέρετρου διατηρούν την ελπίδα για βελτίωση των συνθηκών.