Θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά που αγαπήθηκε από όλους… από τον «Βορρά μέχρι το Νότο» (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά που αγαπήθηκε από όλους… από τον «Βορρά μέχρι το Νότο» (vids)
Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό τραγούδι μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά.

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά, ενός μεγάλου καλλιτέχνη που αγαπήθηκε από όλους, όποια μουσική κι αν άκουγαν.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έδινε αρκετούς μήνες μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Καρράς (κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης) είχε πλούσια καριέρα, τραγουδώντας μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το ντεμπούτο του σε νυχτερινό κέντρο έγινε το 1969, ο ίδιος ήταν μόλις 16 ετών όταν πάτησε το πόδι του σε πάλκο και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο Πρόσφυγας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Παράλληλα ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Το ρεκόρ Γκίνες

Είχε πετύχει να μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17.000 κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.

Αγαπήθηκε πολύ από... «τον Βορρά μέχρι το Νότο»

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο και είχε φανατικούς θαυμαστές, από τον «Βορρά μέχρι το Νότο», όπως λέει και ο στίχος ενός τραγουδιού του.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα.

H τελευταία του εμφάνιση

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Βασίλης Καρράς είχε εμφανιστεί ζωντανά στην πρεμιέρα του J2US, ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του για το κοινό και τους τηλεθεατές του Alpha.

H παρέμβαση στο Fame Story

Τον περασμένο Οκτώβριο του 2023 ο Βασίλης Καρράς είχε κάνει τηλεφωνική παρέμβαση στο Fame Story.

«Καλησπέρα. Καλησπέρα σε όλους… Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Νίκο για τη φιλοξενία αλλά, θέλω να ευχαριστήσω όλο τον ελληνικό λαό και όλο το συνάφι μου, για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Τι αγάπη είναι αυτή; Τι ομορφιά; Είμαι δίπλα σου, όπως κι εσύ… Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είμαστε γεροί και να βλεπόμαστε», είχε πει ο Βασίλης Καρράς.