Ανασκόπηση 2023: Από τα Τέμπη στις φωτιές και στις πλημμύρες (vid)

Newsroom
Ανασκόπηση 2023: Από τα Τέμπη στις φωτιές και στις πλημμύρες (vid)
Το 2023 σημαδεύτηκε από μεγάλες τραγωδίες, φωτιές και πλημμύρες, ναυάγια, με κορυφαίο γεγονός το δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Τη δική του ανασκόπηση για τη χρονιά που φεύγει δημοσίευσε το Up Stories. Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο 5.30 λεπτών βλέπουμε όσα «έπιασε» από ψηλά το drone από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και τις πλημμύρες που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2023.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς ήταν το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με συνολικά 57 νεκρούς εκ των οποίων τα περισσότερα θύματα ήταν μικρά σε ηλικία καθώς επέστρεφαν για τις σπουδές τους στην Θεσσαλονίκη από το τριήμερο της Αποκριάς.

Το καλοκαίρι στιγματίστηκε από τις ακραίες υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώθηκαν στην χώρα μας και στην συνέχεια από τις μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αττική και Έβρο. Με την τελευταία να χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη σε έκταση στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας βιβλικών καταστροφών καθώς η κακοκαιρία Daniel προκαλεί αρχικά τεράστιες καταστροφές στην πόλη του βόλου και στην συνέχεια μετατρέπει τον κάμπο της Θεσσαλίας, μέρος της πόλης της Λάρισας καθώς και τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός και Μεταμόρφωση σε μια απέραντη λίμνη ενώ η Λίμνη Κάρλα πενταπλασιάζει το μέγεθος της με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να είναι μέχρι και σήμερα κάτω από το νερό.