Η ΕΛ.ΑΣ θέλει συγκεκριμένο dress code την ώρα που οι φίλαθλοι θα μπαίνουν στα γήπεδα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η ΕΛ.ΑΣ θέλει συγκεκριμένο dress code την ώρα που οι φίλαθλοι θα μπαίνουν στα γήπεδα (vid)
Τι επιθυμεί η ΕΛ.ΑΣ να μην φορούν οι φίλαθλοι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολείται αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση είναι η οπαδική βία, ενώ έχουν ανακοινωθεί και τα μέτρα στο πλαίσιο της πάταξής της.

Ήδη οι αγώνες πραγματοποιούνται χωρίς φιλάθλους, κάτι που θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, υπήρξε συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τους εκπροσώπους των 14 ΠΑΕ της Super League και τη διοίκηση της Λίγκας, ώστε να συζητηθεί αυτό το φλέγον θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί αντέδρασαν μετά την ανακοίνωση των μέτρων καθώς ζητούν κάμερες «νέας γενιάς» στις εισόδους, στους κοινόχρηστους χώρους, στις θύρες αλλά και στις εξόδους των γηπέδων.

Το «dress code» των φιλάθλων που επιθυμεί η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί επιθυμούν οι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εισιτηρίων να μην φορούν, καπέλα, περιλαίμια, μάσκες, σκούφους, κασκόλ ή άλλα αξεσουάρ που κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ώστε να είναι ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά τους.

Μάλιστα, όλα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην συζήτηση που αφορούσε τα τεχνικά ζητήματα της ηλεκτρονικής εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της ταυτοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.