Ξεκάθαρος ο Μαρινάκης: «Θα διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Παύλος Μαρινάκης
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλά στο «Σήμερα» για το νομοσχέδιο για τους παράνομους μετανάστες.

Μήνυμα στους βουλευτές που θα αντιδράσουν στην τροπολογία για τους μετανάστες έστειλε ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ κατέστησε σαφές ότι όποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν τη ψηφίσει, θα διαγραφεί.

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους». Σημείωσε επίσης, πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει διηνεκές: «Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής», εξήγησε.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την απορία: «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν».

Στο ερώτημα γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού.

Μάλιστα, στην περίπτωση που ένας βουλευτής του κόμματος δεν ψηφίσει τη σχετική τροπολογία κατέστησε σαφές ότι είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, διευκρινίζοντας ότι θα διαγραφούν όσοι δεν την ψηφίσουν.

Ερωτηθείς ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση από εκείνον, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού, ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».