Άρης Καμπανός για βία: «Οπαδικά επεισόδια μπορεί να γίνουν και στο μπάντμιντον, το ποτήρι δεν έχει πάτο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Άρης Καμπανός για βία: «Οπαδικά επεισόδια μπορεί να γίνουν και στο μπάντμιντον, το ποτήρι δεν έχει πάτο» (vid)
Ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού μίλησε για την οπαδική βία και τα τελευταία επεισόδια στον Ρέντη που τραυμάτισαν σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Για τα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα και την οργή των νέων ανθρώπων, που εμπλέκονται συνήθως σε τέτοιου είδους περιστατικά μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στον Ρέντη.

«Δυστυχώς ακούσαμε πολλές φορές τα ευχολόγια αυτά, να είναι τα τελευταία θύματα. Ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα, ο Μιχάλης. Κάθε φορά λέμε πως είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, αλλά μάλλον το ποτήρι δεν έχει πάτο». Αυτά ήταν τα λόγια του Άρη Καμπανό για τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στον Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ, που είχαν σαν αποτέλεσμα ένας αστυνομικός αυτή την ώρα να δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Δυστυχώς τα φαινόμενα συνεχίζονται και με πιο άγριο τρόπο. Τα οπαδικά επεισόδια, δεν οφείλονται μόνο στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ. Οποιοδήποτε άθλημα και να ήταν, ακόμη και μπάντμιντον, με τη μια ομάδα να είναι Ολυμπιακός και η άλλη Παναθηναϊκός, οι οπαδοί θα πλακώνονταν μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

«Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και φαίνονται εκ του αποτελέσματος, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, τα μέτρα υπάρχουν, οι νόμοι υπάρχουν, απλώς δεν τηρούνται, δεν κοιτάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Συνέχεια βάζουμε κάποιες εξαιρέσεις και οι εξαιρέσεις μάλλον στο τέλος γίνονται ο νόμος» σημείωσε σε άλλο σημείο.

Όπως τονίζει ο πατέρας του Άλκη: «Φταίμε γενικά όλοι μας σε αυτό εδώ το φαινόμενο. Δεν πρέπει μόνο η πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο τα σωματεία και οι προέδροι των σωματείων αλλά όλοι μας. Φταίνε και οι γονείς αυτών των παιδιών, που βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν τέτοιες βίαιες πράξεις και δεν πηγαίνουν να τα αγκαλιάσουν. Κάτι λάθος κάνετε. Φταίμε όλοι σαν κοινωνία».