Οι 3 προϋποθέσεις της κυβέρνησης για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα

Επιμέλεια: Newsroom
Οι 3 προϋποθέσεις της κυβέρνησης για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα
Τρεις προϋποθέσεις έθεσε η κυβέρνηση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων θα διεξάγονται για τους επόμενους δύο μήνες, οι αγώνες της Super League. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που προέκυψαν μετά την -υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη- σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών του περασμένου Σαββάτου (9/12).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2.

Παράλληλα, εξήγησε ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα μετά από την ολοκλήρωση του διμήνου.

  1. Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
  2. Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
  3. Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.