Επεισόδια στο Ρέντη: Δυο βίντεο εξετάζουν οι Αρχές, θα ζητηθεί υλικό και από την ΕΡΤ3 (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στο Ρέντη: Δυο βίντεο εξετάζουν οι Αρχές, θα ζητηθεί υλικό και από την ΕΡΤ3 (vid)
Τις έρευνες για να «δέσουν» υπόπτους με τα ευρήματα που έχουν στην διάθεσή τους συνεχίζουν οι Αρχές, ώστε να φτάσουν στον δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό στο Ρέντη.

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή συνεχίζει να δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται.

Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από όσα βρήκε η Αστυνομία στο γήπεδο αλλά και στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ. Πρόκειται για φωτοβολίδες, κροτίδες και υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, ρούχα (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face) κάποια από τα οποία βρέθηκαν μισοκαμμένα στις τουαλέτες του γηπέδου, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Θα ζητηθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό και από την ΕΡΤ3

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο, εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, με αξιοποιήσιμο υλικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Eπίσης αναμένεται να ζητήσουν και το βίντεο του αγώνα που μετέδιδε η ΕΡΤ-3, καθώς θέλουν να δουν εικόνες από τις κερκίδες τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια προσπαθούν να συνδέσουν ευρήματα με ύποπτα άτομα, μέσω συγκριτικών εξετάσεων σε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ αναλύουν και βίντεο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια διαθέτει πληροφορίες κατά τις οποίες περισσότερα από δυο άτομα μετά τις επιθέσεις στα ΜΑΤ δεν κατέφυγαν στο γήπεδο, δηλαδή διέφυγαν και δεν προσήχθησαν.

Σκληροπυρηνικοί και επικίνδυνοι χούλιγκαν με πλούσιο ποινικό μητρώο

Το βράδυ της Παρασκευής (8/12) αφέθηκαν ελεύθεροι οι 423 προσαχθέντες που βρίσκονταν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη αφού δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό εναντίον τους.
Ένας από τους προσαχθέντες συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για άλλη απόφαση.

Περίπου 60 από τους 424 που προσήχθησαν είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας για επεισόδια οπαδικης βίας και κάποιοι από αυτούς έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι 20 από αυτούς χαρακτηρίζονται ως σκληροπυρηνικοί και είναι καταγεγραμμένοι στη λίστα με υπόπτους στο τμήμα αθλητικής βίας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται ακόμα 40 άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για ναρκωτικά, επεισόδια, παράβαση του νόμου περί όπλων, σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για αποτελέσματα από τις έρευνες. Στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών βρίσκεται σε εξέλιξη μια χρονοβόρα διαδικασία. Εξετάζονται καρε καρέ τα βίντεο ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και το DNA.

Από την αθλητική βία εστιάζουν στο πληροφοριακό δίκτυο και στις καταθέσεις των αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μόνο οκτώ φίλαθλοι αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό.

Όσον αφορά τα υπολείμματα από φωτοβολίδα που έχουν βρεθεί, δεν γνωρίζουν ακόμα αν είναι από τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό καθώς εναντίον των ανδρών της αστυνομίας εκτοξεύθηκαν κι άλλες φωτοβολίδες.