Η Χίλτον υποστηρίζει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ως έφηβη: «Έβαζαν μέσα μου τα δάχτυλά τους δήθεν γιατροί» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η Χίλτον υποστηρίζει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ως έφηβη: «Έβαζαν μέσα μου τα δάχτυλά τους δήθεν γιατροί» (vid)
Η Πάρις Χίλτον υποστήριξε πως η ίδια και άλλα κορίτσια στο συγκεκριμένο σχολείο ψυχικής υγείας έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Η κληρονόμος Πάρις Χίλτον αποκάλυψε αυτόν τον θλιβερό λόγο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για την γέννηση του γιου της Φοίνιξ και της κόρη της Λόντον σε μια νέα συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μιλώντας με τον Romper, η 42χρονη κληρονόμος μοιράστηκε ότι ένιωθε ότι δεν μπορούσε να κουβαλήσει μόνη της παιδιά λόγω συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες (PTSD) που σχετίζονται με κακοποίηση που -υποστηρίζει ότι- υπέστη κατά την εγγραφή της σε οικοτροφείο-κέντρο ψυχικής θεραπείας «Provo Canyon», όταν ήταν έφηβη.

Η Χίλτον είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και υπέστη σωματική και ψυχική κακοποίηση ενώ την ανάγκαζαν να πηγαίνει στο σχολείο για 11 μήνες από τα 17 της.

«Έβαζαν μέσα μας τα δάχτυλά τους τα ξημερώματα»

Πέρυσι, μίλησε στους New York Times για την κακοποίησή της στο «Provo Canyon School»: «Πολύ αργά το βράδυ - θα ήταν γύρω στις τρεις ή τέσσερις το πρωί - έπαιρναν εμένα και άλλα κορίτσια σε αυτό το δωμάτιο και έκαναν ιατρικές εξετάσεις. Αυτό δεν έγινε καν με γιατρό. Ήταν με δύο διαφορετικά μέλη του προσωπικού, όπου μας έβαζαν να ξαπλώσουμε στο τραπέζι και να βάλουν τα δάχτυλά τους μέσα μας. Και δεν ξέρω τι έκαναν, αλλά σίγουρα δεν ήταν γιατρός και ήταν πραγματικά τρομακτικό. Είναι κάτι που πραγματικά με είχε στιγματίσει για πολλά χρόνια. Αλλά επιστρέφει συνεχώς τώρα, και το σκέφτομαι. Και τώρα, κοιτάζοντας πίσω ως ενήλικας, αυτό ήταν σίγουρα σεξουαλική κακοποίηση», είχε αναφέρει.

«Είχα μετατραυματικό στρες»

Λόγω του παρατεταμένου τραύματος από τις εμπειρίες της, η Hilton είπε ότι είχε αναπτύξει έναν καταστροφικό φόβο για τον τοκετό που τον συνέκρινε με έναν έντονο φόβο του θανάτου.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας, η Πάρις Χίλτον απάντησε: «Έχω PTSD (μετατραυματικό στρες) από αυτό που πέρασα ως έφηβη».

Λόγω των συνεχιζόμενων συμπτωμάτων της PTSD, είπε ότι είχε αναπτύξει έντονο φόβο για τα νοσοκομεία και τα δωμάτια νοσηλείας.

«Αν βρεθώ σε ιατρείο παθαίνω κρίση πανικού»

«Αν βρεθώ σε ιατρείο παθαίνω κρίση πανικού και δεν μπορώ να αναπνεύσω», τόνισε.

«Απλώς ήξερα ότι δεν θα ήταν υγιές ούτε για μένα ούτε για το μωρό, καθώς θα μεγάλωνε μέσα μου ένα έμβρυο ενώ έχω τόσο άγχος», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι οι προηγούμενες εμπειρίες της ήταν σαν να «έκλεβαν την ευτυχία μου».

Αφού έφυγε από το οικοτροφείο, η Χίλτον δεν στράφηκε σε επαγγελματία ψυχικής υγείας για να τη βοηθήσει να ξεφύγει από το τραύμα, καθώς έμοιαζαν με τους επαγγελματίες που είχαν καταχραστεί την εμπιστοσύνη της στο Provo Canyon.

«Το να βγαίνω έξω τη νύχτα θα έπνιγε τους εφιάλτες μου», είπε. «Ξέρω ότι είναι περίεργο να λες ότι ένιωθα ασφαλής στη νυχτερινή ζωή, αλλά το έκανα».

Όπως παραδέχθηκε, μέσα από το δημοφιλές ριάλιτι σόου της «The Simple Life», η Πάρις απόλαυσε την ευκαιρία να δημιουργήσει μια νέα περσόνα και να προβάλει μια «τέλεια ζωή, μιας κούκλας "Barbie"» για να κρύψει τα εσωτερικά της συναισθήματα και φόβους.

«Φορούσα αυτή τη μάσκα, σαν μια τεχνική επιβίωσης», είπε.

Αλλά επέλεξε να δει επιτέλους έναν θεραπευτή ενώ γύριζε τη δεύτερη σεζόν της σειράς ριάλιτι «Paris In Love», που έκανε πρεμιέρα στις 30 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις κινηματογραφημένες συνεδρίες, η θεραπεύτρια διαπίστωσε ότι οι τραυματικές αναδρομές που βίωσε ήταν σύμπτωμα PTSD από την περίοδο της στο σχολείο.

«Από τότε που το άφησα να βγει, δεν συμβαίνει πια», λέει τώρα η Hilton. «Σε ελευθερώνει».

Επίσης προσπάθησε να συμμετέχει και να προωθήσει ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για την καλύτερη ρύθμιση των κέντρων θεραπείας εφήβων. Έτσι, το 2021, το νομοθετικό σώμα της Γιούτα ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για να ρυθμίσει πιο αυστηρά κέντρα όπως το σχολείο Provo Canyon.

Αν και οι φόβοι και τα τραύματά της ήταν ο κύριος λόγος που η Πάρις δεν πίστευε ότι μπορούσε να κουβαλήσει τα δικά της παιδιά, παραδέχτηκε επίσης ότι το πολυάσχολο πρόγραμμά της και οι δουλειές και τα εγχειρήματα που έπρεπε να κάνει συνεχώς θα δυσκόλευαν τη διαχείριση μιας εγκυμοσύνης ή δύο πάνω από όλα τα άλλα.

«Πάντα εξίσωνα πραγματικά την επιτυχία με την ελευθερία», παραδέχτηκε.

«Ήταν πολύ καινούργιο για μένα, που είχα αυτό το μικρό αγγελούδι», είπε.