Κοσμηματοπώλης πυροβόλησε δύο ληστές που έδεσαν την κόρη του και έκλεψαν το κατάστημά του: Καταδικάστηκε σε 17χρονια φυλάκισης (vid)

Newsroom
Κοσμηματοπώλης πυροβόλησε δύο ληστές που έδεσαν την κόρη του και έκλεψαν το κατάστημά του: Καταδικάστηκε σε 17χρονια φυλάκισης (vid)
Ένας κοσμηματοπώλης καταδικάστηκε σε 17χρονια φυλάκισης καθώς πυροβόλησε δυο ληστές που εισέβαλλαν στο μαγαζί του.

Ένας κοσμηματοπώλης στην Ιταλία καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση επειδή πυροβόλησε δύο κλέφτες που λήστεψαν το κατάστημά του και έδεσαν την κόρη του, με τα όρια της αυτοάμυνας να έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

Ο Mario Roggero πυροβόλησε δυο ληστές στο Grinzane Cavour στις 28 Απριλίου 2021, αφού πρώτα είχαν μπει στο κατάστημά του, έδεσαν τα χέρια της κόρης του, απείλησαν να σκοτώσουν τη σύζυγό του και έφυγαν με ένα σωρό ακριβά κοσμήματα και ρολόγια.

Ο Roggero καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να τους κυνηγάει έξω από το κατάστημα και να πυροβολεί τουλάχιστον πέντε φορές.

Ο Andrea Spinelli και ο Giuseppe Mazzarino πέθαναν λίγα μέτρα πιο μακριά από την είσοδο του καταστήματος.. Ένας τρίτος ληστής τραυματίστηκε και συνελήφθη αργότερα.

Οργή για την καταδίκη

Η καταδίκη του Ροτζέρο έχει προκαλέσει οργή στην Ιταλία, καθώς αρκετοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι ο κοσμηματοπώλης υπερασπιζόταν μόνο τον εαυτό του και την οικογένειά του.

«Δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή και απλώς προσπαθούσε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και την επιχείρησή του», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του.

Ωστόσο οι εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι το να ακολουθήσει τους απατεώνες έξω από το μαγαζί και να τους πυροβολήσει καθώς έμπαιναν σε ένα αυτοκίνητο ισοδυναμεί με «εκτέλεση».

Δείτε το βίντεο των πυροβολισμών: