Μπάρμπα για γλυπτά Παρθενώνα: «Αισθάνομαι περηφάνια για τη στάση του πρωθυπουργού, του έστειλα επιστολή» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μπάρμπα για γλυπτά Παρθενώνα: «Αισθάνομαι περηφάνια για τη στάση του πρωθυπουργού, του έστειλα επιστολή» (vid)
Η ηθοποιός ανέφερε πως έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια του Σταμάτη Γαρδέλη, την δεκαετία του 1980 αλλά και για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όσα είπε στο BBC για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

«Ο Σταμάτης είναι ένα πολυτάλαντο παιδί, ένα εξαιρετικό παιδί. Το ότι συνέβη αυτή η ατυχία στη ζωή του, νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Εμείς είμαστε εδώ να τον αγκαλιάσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του, γιατί είναι ένα παιδί τρομερά αξιόλογο», είπε αρχικά η Βάνα Μπάρμπα.

Για την δεκαετία του 1980: «Τη συμμετοχή στις βιντεοκασέτες την λέτε σαν να είναι κάτι μεμπτό. Εγώ είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Κατ’ αρχάς μου έδωσε ψωμί και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Εγώ ήμουν κομπάρσος τότε, δουλεύαμε για να ζήσουμε. Είναι τραγικό και κρίμα, μια ανοησία, να μιλάμε με εμπάθεια για μια γενιά που πραγματικά έδωσε γέλιο και χαρά».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και αφορά την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, σχολίασε: «Είμαι υπέρ της ελευθερίας των ανθρώπων, των σχέσεων και των ομόφυλων ζευγαριών, είναι δικαίωμα του καθενός να λειτουργήσει όπως νιώθει και όπως ο ίδιος αγαπά, αλλά για το θέμα της τεκνοθεσίας, ίσως σαν μητέρα να με ξενίζει λίγο».

«Θα πω ότι ήταν εξαιρετική η εμφάνιση του πρωθυπουργού μας στο BBC. Αισθάνθηκα πολύ περήφανη και ευγνώμων για αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός γιατί, μετά από την αείμνηστη Μελίνα, μετά από χρόνια ξαναγίναμε το επίκεντρο για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων στον τόπο τους. Το θεωρώ εξαιρετικό, το θεωρώ άκρως προσβλητικό από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας. Και δεν είναι ότι μας τα δίνουν για να τα έχουμε για ένα χρονικό διάστημα… Εδώ ανήκουν, εδώ είναι ο τόπος τους και πρέπει να γίνει η επιστροφή των μαρμάρων. Επίσης μπορώ να πω ότι το βρήκα πολύ ευφυέστατο και προσωπικά έστειλα ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό, στο κομμάτι που είπε για την Μόνα Λίζα, ήταν εξαιρετικό. Το βρήκα εξαιρετικό» πρόσθεσε, η Βάνα Μπάρμπα.

@Photo credits: eurokinissi