Επιστολική ψήφος για ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα

Επιμέλεια: Newsroom
Επιστολική ψήφος για ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους ψηφοφόρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, ανακοίνωσε σήμερα (30/11) κατά την διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή».

«Έτσι στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει πια ανάγκη να δημιουργήσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Έτσι κάθε απόδημος που είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του ή την εργασία του με όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας» εξήγησε.

Πώς θα είναι ο φάκελος για την επιστολική ψήφο

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως περισσότερες λεπτομέρειες για την επιστολική ψήφο θα δοθούν στις 3 μετά το μεσημέρι από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την υπουργό Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό, Θοδωρή Λιβανό.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έδειξε έναν φάκελο της επιστολικής ψήφου μαζί με το ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιηθεί στις ευρωεκλογές του 2024. Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία θα φέρει όλα τα διακριτικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κέντρο του θα αναγράφει: «Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024 – Φάκελος Επιστολικής ψήφου», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

1

2