Αυτή θα είναι η επιστολική ψήφος που θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές

Επιμέλεια: Newsroom
Αυτή θα είναι η επιστολική ψήφος που θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφους που θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές.

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης (30/11).

«Είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κράτη και είναι ώρα να ισχύσει στον τόπο μας. Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή» είπε για την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός.

Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνεται πώς θα είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την επιστολική ψήφο θα γίνουν από την υπουργό Εσωτερικών στις 3 το μεσημέρι, αλλά από τις εικόνες μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες σχετικές λεπτομέρειες για το πως θα γίνεται.

Κάθε ενδιαφερόμενος λοιπόν θα πρέπει ένα μεγάλο φάκελο στον οποίο θα περιλαμβάνεται μία υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα πρέπει να σημειώσει αναλυτικά τα στοιχεία του, αλλά και ένα χαρτί με συγκεκριμένους αριθμούς. Σε αυτό λοιπόν θα πρέπει να σημειώσει την θέση του υποψηφίου που θέλει να ψηφίσει.

Τέλος θα υπάρχει και ένας φάκελος στον οποίο θα βάζει όλα τα προηγούμενα, προκειμένου να σταλούν με την διαδικασία Express.

επ_1

επ_2

επ_3

@Photo credits: INTIME, eurokinissi