Οι σεξεργάτριες της Γερμανίας: Ο αριθμός στο επίσημο μητρώο και τα ποσοστά ανά εθνικότητα

Επιμέλεια: Newsroom
Οι σεξεργάτριες της Γερμανίας: Ο αριθμός στο επίσημο μητρώο και τα ποσοστά ανά εθνικότητα
Πόσες είναι εγγεγραμμένες ιερόδουλες στην Γερμανία και τι διαφορές δημιούργησε η πανδημία.

Μια είδηση είδε το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα πορνεία στη Γερμανία και τις σκέψεις για απαγόρευσή τους αφού η χώρα χαρακτηρίστηκε ως «ο οίκος ανοχής της Ευρώπης».

Πόσες όμως είναι οι σεξεργάτριες στην Γερμανία;

Αύξηση μετά το τέλος της πανδημίας

Όπως αναφέρει το thelocal.de, ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκδιδόμενων γυναικών στη Γερμανία αυξήθηκε ξανά από το τέλος της πανδημίας, αλλά οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί σε σύγκριση με την εποχή πριν από τον covid, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2022, 28.280 ιερόδουλες καταγράφηκαν από τις Αρχές ή -μιλώντας με ποσοστά- 19% περισσότερες από όσες είχαν καταγραφεί το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία στην έδρα της στο Βισμπάντεν.

«Ο λόγος της αύξησης είναι πιθανό να οφείλεται στην πλήρη κατάργηση των περιορισμών για τον κορονοϊό έως τον Απρίλιο του 2022», ανέφερε ο οργανισμός.
Χαμηλότεροι οι αριθμοί σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία

Ωστόσο, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, οι συνολικοί αριθμοί παραμένουν πολύ χαμηλότεροι. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως στα στατιστικά στοιχεία αναφέρονται μόνο οι εγγεγραμμένες εργάτριες του σεξ.

Στα τέλη του 2019 καταγράφηκαν στη Γερμανία 40.370 ιερόδουλες.

Οι εργαζόμενες του σεξ στη Γερμανία πρέπει να εγγραφούν βάσει του νόμου περί προστασίας των ιερόδουλων από το 2017.

Στο τέλος του 2019, ο αριθμός των εγγεγραμμένων εμπορικών συναλλαγών πορνείας ήταν 2.170.

Παράλληλα 2.310 οίκοι ανοχής είχαν άδειες στο τέλος του 2022, από 2.290 έναν χρόνο νωρίτερα.

«Δεν συμπεριλαμβάνονται οι μη εγγεγραμμένες σεξουαλικές υπηρεσίες και ιερόδουλες», τονίζουν οι αρμόδιες Αρχές.

Πόσες είχαν γερμανική υπηκοότητα

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, μόνο 5.200 από τις εγγεγραμμένες ιερόδουλες είχαν γερμανική υπηκοότητα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 18%.

Οι τρεις πιο συνηθισμένες εθνικότητες εκδιδόμενων γυναικών στη χώρα-εκτός από τις Γερμανίδες- είναι οι Ρουμάνες, οι Βουλγάρες και οι Ισπανίδες.

Αύξηση ιερόδουλων από την Ουκρανία - Διπλάσιος αριθμός

«Υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ιερόδουλων από την Ουκρανία», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία. Στα τέλη του 2022, καταγράφηκαν 470 Ουκρανές ιερόδουλες, από 180 που ήταν στο τέλος του 2021.