Φεύγει ο «Alexis» και έρχεται ο «Oliver»: Η χειμωνιάτικη εισβολή που θα φέρει καταιγίδες και χιόνια

Επιμέλεια: Newsroom
Φεύγει ο «Alexis» και έρχεται ο «Oliver»: Η χειμωνιάτικη εισβολή που θα φέρει καταιγίδες και χιόνια
Για την έλευση νέας κακοκαιρίας με την ονομασία «Oliver» προειδοποιεί σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Μια νέα κακοκαιρία, με την ονομασία «Oliver», θα πλήξει τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σε νέα του ανάρτηση του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει: «Το νέο βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί στη Νότια Αδριατική και τα ΔΒ τμήματα της χώρας μας έχει την ονομασία Oliver».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς τόνισε πως η πρόσκαιρη χειμωνιάτικη εισβολή θα φέρει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, με παγετό κυρίως βορειοδυτικά.

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο προβλέπεται να προκαλέσει η επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Για την Αθήνα προβλέπονται βροχές το βράδυ του Σαββάτου και πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από αύριο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.