Μεξικό: Άγαλμα της Παναγίας «δάκρυσε» και οι ντόπιοι κάνουν λόγο για θαύμα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μεξικό: Άγαλμα της Παναγίας «δάκρυσε» και οι ντόπιοι κάνουν λόγο για θαύμα (vid)
Πολλοί ντόπιοι ερμηνεύουν τα «δάκρυα» της Παναγίας ως θρήνο για τη συνεχιζόμενη βία που πλήττει την περιοχή. 

Σε ένα γεγονός που έχει αιχμαλωτίσει τόσο τους πιστούς όσο και τους σκεπτικιστές, οι εκκλησιαζόμενοι στο Μεξικό ανέφεραν αυτό που κάποιοι αποκαλούν θεϊκό φαινόμενο: ένα άγαλμα της Παναγίας με δάκρυα στα μάγουλά της. Το εκπληκτικό περιστατικό παρατηρήθηκε στην πόλη El Chanal, που βρίσκεται στην πολιτεία Colima, και έκτοτε έχει προσελκύσει πλήθος προσκυνητών που ανυπομονούν να δουν από κοντά το θέαμα.

Το άγαλμα, που ονομάστηκε Παναγία της Dolores, στέκεται πανηγυρικά κλεισμένο σε γυαλί, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η υγρασία με τη μορφή μιας μόνο σταγόνας μπορεί να παρατηρηθεί, προκαλώντας αναβρασμό εικασιών και ευλάβειας. Οπτικά στοιχεία συνοδεύουν τους ισχυρισμούς, με πλάνα που δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι ένα δάκρυ να ταξιδεύει στο πρόσωπο του αγάλματος, τροφοδοτώντας περαιτέρω τη θέρμη αυτού του εξαιρετικού ισχυρισμού.

Ο Víctor Ramos, μάρτυρας του γεγονότος, αφηγήθηκε στο CEN τη στιγμή που παρατηρήθηκαν τα δάκρυα, περιγράφοντάς τα ως «φαινόμενο» και παρομοιάζοντάς τα με τα κοκκινισμένα μάτια ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια του κλάματος, υποδηλώνοντας έναν παραλληλισμό μεταξύ της κατάστασης του αγάλματος και των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Το περιστατικό αυτό δεν προκάλεσε μόνο την περιέργεια όσων αναζητούν σημάδια από το θείο, αλλά άγγιξε επίσης μια χορδή στην κοινότητα που προβληματίζεται για τις ευρύτερες κοινωνικές ανησυχίες. Πολλοί ντόπιοι ερμηνεύουν τα «δάκρυα» της Παναγίας ως θρήνο για τη συνεχιζόμενη βία που πλήττει την περιοχή.