Σκοτώθηκε στη Γάζα ο παραγωγός της σειράς «Fauda» του Netflix: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Επιμέλεια: Newsroom
Σκοτώθηκε στη Γάζα ο παραγωγός της σειράς «Fauda» του Netflix: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Σκοτώθηκε σε μάχη ο ταγματάρχης Matan Meir, μέλος της ομάδας παραγωγής της σειράς Fauda που είχε ως θέμα τη δράση των μυστικών ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Kατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Χαμάς πέθανε στη Λωρίδα της Γάζας ο 38χρονος Matan Meir, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας παραγωγής από τη δημοφιλή ισραηλινή τηλεοπτική σειρά Fauda, του Νetflix.

Ο κ. Meir πολεμούσε για την 551η Ταξιαρχία του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου και τελικά έχασε τη ζωή του με τρόπο που θύμιζε τους ήρωες της σειρά που δημιούργησε.

Συγκεκριμένα, ο Meir ήταν ένας από τους πέντε στρατιώτες των IDF που σκοτώθηκαν από μια έκρηξη λίγο έξω από υπόγεια σήραγγα η οποία αποδείχθηκε παγιδευμένη με εκρηκτικά από τη Χαμάς, σύμφωνα με τους Times of Israel. Η έκρηξη έλαβε χώρα δίπλα σε τζαμί στην περιοχή Beit Hanoun της Λωρίδας της Γάζας.

Τραγική επίσης σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι η δημοφιλής σειρά αφηγείται τη φρίκη του πολέμου στην περιοχή, ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Χαμάς, τα τελευταία χρόνια.

Ο επίσημος λογαριασμός X της Fauda επιβεβαίωσε την τραγωδία, περιγράφοντας τον Meir ως «αναπόσπαστο μέλος του πληρώματος» και γράφοντας ότι το καστ και το πλήρωμα είναι «συντετριμμένοι» από τον θάνατό του.