Άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Μπλε και ροζ, γιατί και οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν τον καρκίνο του μαστού» (vid)

Άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Μπλε και ροζ, γιατί και οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν τον καρκίνο του μαστού» (vid)
Οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού επικεντρώνονται κυρίως στις γυναίκες, αλλά η ιστορία αυτού του άνδρα χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι και οι άνδρες πρέπει να εξετάζονται και να ενημερώνονται.

Σε μια συγκινητική και αφυπνιστική ιστορία, ένας άνδρας από το Winston-Salem των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την εμπειρία του για να ευαισθητοποιήσει για ένα θέμα που συχνά παραβλέπεται: τον καρκίνο του μαστού στους άνδρες. Το ταξίδι του ξεκίνησε όταν η σύζυγός του παρατήρησε αίμα στο μπλουζάκι του, ένα θέαμα που του ξύπνησε μνήμες από τη δική της διάγνωση καρκίνου του μαστού πριν από μια δεκαετία.

Η ιστορία αυτού του άνδρα είναι μια ισχυρή απόδειξη του γεγονότος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου. Αν και είναι λιγότερο συχνός στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες, δεν είναι καθόλου απίθανος. Η προηγούμενη μάχη της συζύγου του με τον καρκίνο του μαστού τους έκανε ιδιαίτερα προσεκτικούς για τυχόν σημάδια της νόσου.

Ανακαλύπτοντας αυτό το ανησυχητικό σύμπτωμα, ανέλαβε να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε άλλους άνδρες: η αυτοεξέταση είναι ζωτικής σημασίας. Η εύρεση ενός εξογκώματος στο στήθος δεν πρέπει ποτέ να αγνοείται. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμεύει ως προτροπή για άμεση συμβουλή σε γιατρό. Η έγκαιρη δράση μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην έκβαση του καρκίνου.

Οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού επικεντρώνονται κυρίως στις γυναίκες, αλλά η ιστορία αυτού του άνδρα χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι και οι άνδρες πρέπει να ενημερώνονται. Αν και ο κίνδυνος είναι μικρότερος, δεν είναι αμελητέος. Το ταξίδι του αποτελεί έμπνευση για τους άνδρες να αναλάβουν την ευθύνη για την υγεία τους, να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα αν χρειαστεί και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σημασία της αυτοεξέτασης και της έγκαιρης διάγνωσης.