Αδιανόητο περιστατικό στα Χανιά: Του έβγαλε το μάτι με το δάχτυλο επειδή τον κοίταξε στραβά

Επιμέλεια: Newsroom
 Αδιανόητο περιστατικό στα Χανιά: Του έβγαλε το μάτι με το δάχτυλο επειδή τον κοίταξε στραβά
Σοκάρει η υπόθεση βίας στα Χανιά με θύμα έναν 47χρονο, ο οποίος «έχασε» το ένα του μάτι.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει το επόμενο διάστημα ένας 25χρονος από την Κίσσαμο της Κρήτης που κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με θύμα έναν 47χρονο άνδρα, του οποίου ξερίζωσε το μάτι με το δάχτυλό του, για ασήμαντη αφορμή.

Συγκεκριμένα ο δράστης όρμηξε στο θύμα και του ξερίζωσε το μάτι διότι θεώρησε ότι τον κοίταξε στραβά. Μαζί με τον 25χρονος, κατηγορούμενος είναι επίσης, ένας ακόμα νεαρός που συμμετείχε στο περιστατικό που συνέβη τον Ιανουάριο του 2022.

Οι δυο τους πέρασαν μόλις της Πέμπτη το κατώφλι του ανακριτή Χανίων, 20 ολόκληρους μήνες μετά το αιματηρό συμβάν και αφού έδωσαν την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στο zarpanews για την υπόθεση. «Είναι πραγματικά πρωτοφανές το ότι μεσολάβησαν πάνω από 20 μήνες από τότε που συνέβη αυτό το πρωτοφανές περιστατικό μέχρι να περάσουν την ανακριτική διαδικασία οι δράστες. Το κακούργημα για το οποίο διώκονται δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά ποινικά χρονικά ως προς την βαναυσότητα και την επιμονή του βασικού δράστη για τύφλωση προσπαθώντας «να ξεριζώσει» ουσιαστικά και τα δύο μάτια του εντολέα μου. Προσωπικά θεωρώ ντροπή ο τόπος από τον οποίο κατάγομαι και τον οποίο θεωρώ το ομορφότερο μέρος του κόσμου να συνδέεται με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Οι δικαστικές αρχές είναι υποχρεωμένες να πράξουν το αυτονόητο και δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο».

Αυτή οπως περιγράφει ο 47χρονος, ήταν η τρίτη φορά που πήγε να του βγάλει τα μάτια. Και τα κατάφερε. «Τρίτη φορά στο μάτι, με τον ίδιο τρόπο. Πάει με το δάχτυλο και μου έβγαλε το μάτι. Έσκασε το μάτι μου. Έγινε τρία κομμάτια. Ένιωσα το δάχτυλό του να μπαίνει στο κρανίο μου. Έπιασα το μάτι μου και το πίεζα για να μπει μέσα. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Πριν γίνει το δικό μου το συμβάν, είχε πάει σε άλλο μαγαζί και είχε δαγκώσει έναν άνθρωπο στη μύτη. Την έκανε τρία κομμάτια τη μύτη.

Σε άλλη περίπτωση είχε δαγκώσει κάποιον στο φρύδι και άλλη φορά είχε μπει μέσα σε κατάστημα με ένα μαχαίρι και απειλούσε πως θα σφάξει κόσμο. Κάνει τέτοια πράγματα γιατί έχει δολοφονικές τάσεις. Πήγα στο νοσοκομείο και ήξερα πως το μάτι μου είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Μόλις μπήκα μέσα οι γιατροί μου είπαν τέλος. Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφτιάξει ποτέ το μάτι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδείς. Έκανα χειρουργείο, μου βελτίωσαν την όψη όμως η όραση μου έχει χαθεί. Είναι ακόμα κόκκινο, έχει αιματώματα και φρικτούς πόνους. Οι γιατροί μου έκαναν πάνω από 30 ράμματα στην επάνω πλευρά και άλλα 20 από κάτω».