Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα μπούμε σε χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα μπούμε σε χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας» (vid)
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα φλέγεται η Μέση Ανατολή και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον Alpha, ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν, ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα μπούμε σε χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας».

Μάλιστα η απάντηση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να είναι θετική.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Alpha ανέφερε: «Φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πληροφορία που δώσαμε χτες ότι στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη βρίσκονται πλέον κοντά στο Ισραήλ για να στείλουν ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, μετά την επίθεση των δυνάμεων της Χαμάς. Σύμφωνα με δήλωση της κεντρικής διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ, η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Gerald Fold, έχει αρχίσει να κινείται προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε λοιπόν, καταδρομικό με κατευθυνόμενους πυραύλους. Τέσσερα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων, επίσης μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-15, F-16, A-10, της πολεμικήας αεροπορίας των ΗΠΑ. Επίσης το βομβαρδιστικό Β-52. Ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ δεν γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή αριθμό βοήθειας προς το Ισραήλ, αλλά, οι Ισραηλινοί έχουν ζητήσει και θα πάρουν αναχαιτιστές και πυρομαχικά ακριβείας. Μάλιστα έχουν ήδη προμηθευτεί σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες πυρομαχικά αμερικανικά αξίας δυο δισεκατομμυρίων δολαρίων για χρησιμοποίηση σε έκτακτη ανάγκη. Ουσιαστικά, δυο είναι οι άξονες. Ο αμερικανικός στόλος και τα αεροσκάφη θα συμμετάσχουν πιθανότατα σε επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων καθώς υπάρχουν και Αμερικανοί και δεύτερον αν κρίνουμε από τις διαρροές για τα υλικά που θα δοθούν στο Ισραήλ, μιλάμε πλέον για μια ευρείας κλίμακας χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας».

Νετανιάχου: «Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό (...) θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου σε υψηλόβαθμους τοπικούς αξιωματούχους στο νότιο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί του Σαββάτου.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

«Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως «θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη».

Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε λίγες περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από ισραηλινής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.