Μπακογιάννης σε Ευαγγελάτο: «Όλοι οι οπαδοί στηρίζουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μπακογιάννης σε Ευαγγελάτο: «Όλοι οι οπαδοί στηρίζουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού» (vid)
Ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε για την υποψηφιότητά του, τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, με τους υποψηφίους που διεκδικούν τα χρίσματα δήμων και περιφερειών να επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου στο κυνήγι των ψήφων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στην Αθήνα, εστιάζοντας στο έργο του Λυκαβηττού.

«Στις 15 Σεπτεμβρίου άνοιξε και πάλι ο Λυκαβηττός μετά από 15 χρόνια. Εγώ καθόμουν και όλοι μου έλεγαν αν θα κάνω ομιλία, και εγώ έκανα πίσω γιατί αυτό(σ.σ το έργο) είναι των Αθηναίων. Η προηγούμενη δεκαετία με τη κρίση άφησε πολλά τραύματα και σιγά σιγά πρέπει να τα επουλώνουμε. Στην Πανεπιστημίου, εάν πάτε, θα δείτε έναν ευρωπαϊκό πράσινο χώρο με υποδομές για τους ανθρώπους με αναπηρία. Πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μάθαμε από το λάθος. Το λάθος δεν συγχωρείται όταν επαναλαμβάνεται». Όπως επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, η Αθήνα σήμερα είναι πιο καθαρή από ποτέ αλλά μπορεί να γίνει πιο καθαρή.

«Αλλάζουμε τα φώτα, έχουμε φτιάξει τους δρόμους αλλά μπορούμε και άλλους. Φτιάχνουμε το γήπεδο του Παναθηναϊκού και είναι πολύ καλό πως όλες οι ομάδες το στηρίζουν».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Εύχομαι να πάει καλά ο Στέφανος Κασσελάκης. Μία ισχυρή κυβέρνηση χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Αυτό που μετράει στην πολιτική είναι η πράξη και όχι το πρόσωπο. Όλοι μας είμαστε αθροίσματα των επιλογών μας και κρινόμαστε από αυτές. Η πολιτική δεν είναι καλλιστεία. Ακόμα και εάν η κεντρική πολιτική έχει τέτοια χαρακτηριστικά, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τα έχει. Σε εμάς μετράει το αποτέλεσμα. Κάνω την διαφοροποίηση της κεντρικής πολιτικής σκηνής με την αυτοδιοίκηση. Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πράξη, έργο και γειτονιά».

Αναφερόμενος στο εάν θα συνεχίσει να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση μετά το πέρας της επόμενης πενταετίας είπε χαρακτηριστικά πως «Το 2028 δεν ξέρω πού θα είμαι και πόσο ανάγκη θα με έχουν τα παιδιά μου».

«Όλοι εμείς είμαστε πλαστικοί, το έργο είναι αυτό που μετράει. Έχω μπει στην τοπική αυτοδιοίκηση με πολύ συναίσθημα. Έχω τεράστιο θαυμασμό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και χαίρομαι που δεν στεγνώνω την ψυχή μου για να είμαι στην πολιτική και παραμένω στα κοινά. Με τρέφει αυτό που κάνω τώρα».

Ερωτώμενος για το τι θα συμβεί με την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα εκπλαγείτε ευχάριστα».

«Η Αθήνα του 2023 δεν είναι η Αθήνα του ‘19. Έχουμε δουλέψει για την πόλη και έχουμε κάνει αρκετά αλλά μπορούν να γίνουν και άλλα. Ο φόβος και ο ναζισμός δεν ταιριάζουν στην Αθήνα».