Η Νέα Υόρκη καταπολεμά το έγκλημα με την βοήθεια ρομποτ: Μοιάζει με το R2-D2 από το Star Wars (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η Νέα Υόρκη καταπολεμά το έγκλημα με την βοήθεια ρομποτ: Μοιάζει με το R2-D2 από το Star Wars (vid)
Η εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη έχει αυξηθεί ραγδαία με αποτέλεσμα στο οπλοστάσιο της αστυνομίας να προστεθεί ένα ρομπότ, ώστε να βοηθήσει την δουλειά των αστυνομικών.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εισήγαγε μια προσθήκη στο οπλοστάσιό του για την καταπολέμηση του εγκλήματος στην καρδιά της Times Square - ένα ρομπότ ασφαλείας. Αυτή η ρομποτική συσκευή σε σχήμα αυγού θα περιπολεί στον πολυσύχναστο σταθμό του μετρό στο Midtown τους επόμενους δύο μήνες στο πλαίσιο ενός πειραματικού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς τόνισε τη δέσμευση της πόλης να χρησιμοποιεί καινοτόμα εργαλεία για την ενίσχυση της ασφάλειας. Το ρομπότ, γνωστό ως K5, θεωρείται ως μια δυνητικά πολύτιμη προσθήκη στους πόρους της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Το ρομπότ, που ζυγίζει πάνω από 400 κιλά, θα αναλαμβάνει 18ωρη βάρδια ξεκινώντας από τις 6 π.μ. Η κύρια λειτουργία του είναι να χρησιμεύει ως κινητό σύστημα επιτήρησης, εξοπλισμένο με κάμερα 360 HD που καταγράφει βίντεο για μεταγενέστερη εξέταση από το προσωπικό επιβολής του νόμου σε περίπτωση εγκλήματος. Είναι σημαντικό ότι δεν έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει ήχο, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

@nbcnews #NewYorkCity's mayor, #EricAdams, unveiled a new 420-pound #robot designed to help the NYPD patrol the city's #subway ♬ original sound - nbcnews

Ενώ το ρομπότ διαθέτει αναγνώστη πινακίδων κυκλοφορίας, δεν διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε πραγματικό χρόνο. Το υλικό βίντεο που συλλέγεται θα υπόκειται στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές με άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η εισαγωγή αυτού του ρομπότ ασφαλείας με τεχνητή νοημοσύνη αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση αξιοποίησης της προηγμένης τεχνολογίας για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας.